GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Kemalpaşa saha çalışması esnasında, Rojin Koç isimli bir lise öğrencisinin okula kaydının yapılmadığını iddia etmiş ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e, “Van’dan İzmir Kemalpaşa’ya gelerek eğitim hayatına devam etmek isteyen 11.sınıf öğrencisi Rojin Koç’un,okul puanı yettiği halde, kasıtlı olarak, Kemalpaşa’da hiçbir okula kaydının yapılmadığı doğru mudur?” diye sormuştu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yücel'in iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve öğrenci Koç'un puanının girmek istediği okula yetmediğini, puanın tuttuğu okulların bilgisinin kendisine verildiğini kaydetti. 

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDEN YANIT 

Kemalpaşa İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklama şöyle:

Öğrenci Rojin Koç'un nakil başvurusu hakkında;

İlgili öğrenci; Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'ne nakil başvurusunda bulunmuş; kendisine başvuruda bulunduğu okulda 3 kontenjan olduğu ve nakil başvurusunda10. sırada olduğu bilgisi verilmiştir.

Bilindiği üzere; nakiller merkezi sistem üzerinden yapılmaktadır, yasal kriterleri vardır ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak işleyişe müdahale yetkimiz yoktur. Dolayısıyla; nakil talebi olan diğer öğrencilerin sıralamada puan önceliğinin olması sebebiyle öğrencimiz; ilçemizdeki Ulucak Anadolu Lisesi, Bağyurdu Anadolu Lisesi ve Yamantürk Çok ProgramIı Anadolu Lisesi'ne nakil başvurusu için yönlendirilmiştir.

Öğrencimizin okumayı arzu ettiği Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'ne naklinin önündeki tek engel, puanına göre bulunduğu sıralamadır. Ayrıca, 3 okulumuzda daha eğitim hayatına devam edebilecekken, eğitim hakkının elinden alındığı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Aynı zamanda öğrenci ile alakalı yapılan açıklamada yasal nakil sürecine ilişkin bilgi eksikliği ortadadır. Elbette, tüm öğrencilerimizin eğitim ve öğretim hakkı vardır ve eşittir. Kendisinin mağduriyeti asla söz konusu değildir.

Konu, Müdürlüğümüzün takibindedir. Öğrencimiz, yönlendirilen okullarda eğitimine devam edebileceği gibi; gitmekte ısrar ettigi Ferzent Bulum Anadolu Lisesi'ne nakli için gerekli yasal şartların oluşması halinde kendisine bilgi verilecektir. Saygılarımızla...