Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz haftalarda önce ilçe belediye başkanlarıyla ardından da ilçe başkanlarıyla bir araya gelmişti. Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetlerinden, örgüt çalışmalarına kadar birçok konunun masaya yatırıldığı toplantılarda İl Başkanı Deniz Yücel yaptırdığı anket sonuçlarına ilişkin bilgilendirme yapmıştı.

PARTİ KULİSLERİ HAREKETLENDİ

Yücel'in anket kapsamında ilçe bazlı oy oranlarının düştüğü ve arttığı bölgeleri sıraladığı toplantı parti kulislerini hareketlendirmiş ve oyu düşen ilçelerde rahatsızlık yaratmıştı. 

YÖNETİMDE ANKET AÇIKLAMASI

Dün il başkanlığında gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında Başkan Deniz Yücel'den konuya ilişkin detaylı bir açıklama geldiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Yücel'in "Anket konusu hakkında sizlere bilgi vereyim, çünkü çok gündemde. Yaptırdığımız anket çalışması her ilçede seçmenlerin oranına göre yapıldı. Kimi ilçede 600 kişiyle kimi ilçede 1000 kişiyle... Bu anket belediye hizmetlerini ölçmek amacıyla yapılmış bir anket değil, genel seçimlere yönelik yapılmış bir anket. Bunun yanı sıra yaptırdığımız anket sonuçlarına göre İzmir genelinde partimizin oyu 2,5 - 3 puanlık artış gösteriyor. Bizim dışımızda genel merkezimizin yaptırdığı anketler de mevcut. Genel Merkezimizin yaptırdığı ankette ise İzmir genelinde oyumuz 4,5 - 5 puan artış gösteriyor. Bizim yaptırdığımız ankete göre oyumuz İzmir'de yüzde 43,5 genel merkezimizin yaptırdığı ankete göre ise 45,5" dediği kaydedildi. 

Son genel seçimlerde CHP İzmir’de yüzde 41,30 oy almıştı.