Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Siyasi partiler 2023 Genel seçimleri için hazırlıklarını hız kesmeden sürdürüyor. AK Parti kanadında seçim hazırlıkları kapsamında yeni üye kayıtları, saha çalışmaları ve bunların yanı sıra meslek gruplarına yönelik 3600 ek gösterge, asgari ücret zammı, KYK borçlarının silinmesi, EYT gibi çalışmalar yapılırken CHP kanadında ise saha, üye ve seçim vaatlerinin yanı sıra sandık güvenliğine yönelik tempolu bir çalışma yürütülüyor. 

İZMİR'DE İLK İSTİFA AK PARTİ'DEN 
Milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, bürokratlar ve meclis üyeleri ise istifa genelgesini bekliyor. Siyasi partilerden henüz istifa genelgesine yönelik bir tarih bildirilmedi ancak AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu, milletvekili aday adayı olmak için istifa ederek İzmir'de ilk "Seçimde ben de varım" diyen siyasi aktör oldu. 

YÖNETİCİLER CHP YÜCEL'İN İSTİFASINI BEKLİYOR
CHP'den henüz resmi olarak bir istifa gelmedi. İl yöneticileri başta olmak üzere ilçe başkanlarının adaylık istifası için CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in ilk adımı atarak istifa etmesini beklediği kaydedildi. Edinilen bilgiye göre İl Başkan Yardımcıları Fulya Alçay, Saniye Bora Fıçı, Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Karşıyaka İlçe Başkanı Murat Serdar Koç, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen Başkan Yücel'in istifasının ardından istifa ederek adaylığını açıklamayı yakın çevresiyle paylaşıyor. 

YÜCEL ANKARA'YA GİDİYOR
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise adaylık için istifasına yönelik henüz bir açıklama yapmadı ancak Yücel'in 13 Eylül Salı (yarın) sabahı Ankara'ya giderek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile görüşme gerçekleştireceği öğrenildi. Yücel'in ajandasında 22-25 Eylül tarihleri arasında Seferihisar'da yapacağı milletvekili kampı olduğu aktarıldı ancak parti kulislerinde Yücel'in Ankara çıkarması kapsamında milletvekili adaylığı için de görüşme yapabileceği de iddia edildi.

GENELGE İÇİN ARALIK İŞARET EDİLİYOR
CHP Genel Merkezi'nin 81 ilde sandık güvenliğine yönelik çalışmalarının büyük oranda tamamladığı bildirildi. Genel Merkezin istifa genelgesi için ise Aralık ayını işaret ettiği ifade ediliyor. 

İZMİR'DE MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR?
Milletvekili adaylığı için il yöneticileri ve ilçe başkanlarının yanı sıra PM üyeleri Rıfat Nalbantoğlu ve Devrim Barış Çelik'in, belediye bürokratlarından  Ali Kemal Elitaş, Canan Karaosmanoğlu, Onur Kadir Eryüce, Ebru Okay, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Anıl Feroğlu, eski bürokrat Rahmi Aşkın Türeli'nin, meclis üyelerinden ise Nilay Kökkılınç ve Murat Aydın'ın ismi milletvekili adaylığı için geçiyor.