GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Danışma Kurulu Toplantısı İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, PM üyeleri, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları, kurultay delegeleri, il kadın ve gençlik kolu il başkanları, İlçe başkanları, ilçe sekreterleri, ilçe saymanları, büyükşehir belediye meclis üyeleri, ilçe belediye meclis üyeleri, eski milletvekilleri, eski il başkanları katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in şehir dışındaki programı nedeniyle toplantı yer almadı.


SEÇİMLERDE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK!
Yakın bir zamanda bir seçim atlattıklarını belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Her seçimde olduğu gibi AK Parti iktidarı İzmir’deki belediye sayısını artırmak için kamunun bütün olanaklarını kullandı. Kara iftira, çamur atma, hakaret etme gibi başta Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer olmak üzere karalama kampanyası uyguladılar. Bu beklediğimiz bir şeydi. Ne olursa olsun seçimden alnımızın akıyla çıktık. CHP ‘terör örgütleriyle meclise giriyor’ dediler, ‘millet ittifakı, zillet ittifakı’ dediler. Biz ittifakımızı halkımızla yaptık,  vatanına, milletine, bayrağına bağlı kişilerle bir ittifak yaptık, haksızlığa uğrayan kesimlerle yaptık, 17 yıldır kullanılan kesimlerle yaptık ve demokrasiye inanan kesimlerle yaptık. 31 Mart yerel seçimlerinde 22 olan CHP’li belediye sayısını 24 yaptık. İYİ Partiyle birlikte 25 belediye kazandık. Kaybettiğimiz 8 ilçenin 5’ini kazandık ama beklemediğimiz bir şekilde CHP’li 2 ilçeyi kaybettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BEN BURADAYIM VE YAPACAK DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR
Yücel, sözlerine şöyle devam etti:

“Emek vermeden gelen başarı ya tesadüftür ya da şanstır. O başarıyı da kaybetmek çok kolaydır. O yüzden 31 Mart’ta bize verilen bu fırsatı çalışarak değerlendirmek zorundayız. Farklılıkları zenginlik olarak gören bir anlayıştan geliyoruz. Kırmızı çizgimiz belli. Vatanımız millet ve bayrağımız bizim çizgimiz. Bugün Cumhurbaşkanı diyor ki, ümmeti parçalamayın. Böyle bir zihniyet ülkeyi yönetemez. Sen alevisin, Kürt’sün deseydik ne vatan ne de millet kurtulurdu. Her türlü ayrımcılık ve ötekileştirmeyi reddederek emin adımlarla iktidara yürüyeceğiz. Ne olursa olsun partili belediye başkanlarını ve yöneticilerini basın ve sosyal medya üzerine eleştirmemek erdemdir. Bu parti Cumhuriyeti kuran bir parti geçmişi var. Bir yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız parti organlarına başvurursunuz. Danışma kurullarımız var. Kongreler, kurultaylar var. Büyükşehir belediye başkanımıza ve ilçe belediye başkanlarımıza çok ağır eleştiriler oldu. Sosyal medyada İzmir il başkanı görevden alındı, istifa etti deniliyor. 19 ayda 10 kere basında istifa ettiğimiz yazıldı. Ben buradayım ve yapacak daha çok işimiz var. Bütün partililerimizle birlikte çalışmalarımı sürdüreceğim. Ben yetkilerini kullanan bir il başkanıyım. Partinin başarısına zarar verecek hiçbir şeye sessiz kalmam. Bunlar bizim hassas noktamız. Kamplaşma, ekipleşme, kutuplaşmaya tahammülümüz yok, izin vermiyoruz. Benim tek bir ekibim var o da CHP. Adamcı siyaset çok tehlikeli, asla izin vermeyeceğiz. Önce insan olmamız lazım. Adaletli ve hakkaniyetli insan olmak lazım… O yüzden birbirimizle uğraşmaktan vazgeçeceğiz. İzmir örgütü Türkiye’yi kucaklayacak.

İKTİDAR OLACAĞIZ”
Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan ise, “Aramızdaki safları sıklaştırarak, asla kırgınlıklara geçmiş dönem çekişmelerine izin vermeyelim. Bu büyük yolculuğu tamamlayacağız. Bu yolculuk ancak birlikte olur. Siz yaratacaksınız, İzmir örgütü Türkiye’ye örnek olacak. Başarı, paydaşların başarısıdır. Bugün Millet Koalisyonu sayesinde büyük başarılara koştuk. Yerel yönetimlerde belediye başkanlarımızın enerjisini daha ileriye taşıdık. Eksiklerimizin farkına varacak ve onları gidermeye çalışacağız. En önemli şey namusluca, birlikte, beraberce bu başarıyı sürdürmek. Hesap veremediğimiz ve açıklayamadığımız hiçbir şey yok. Sizin başarılarınız bizi çalışma noktasında daha da şevklendiriyor. Görevli arkadaşlarımızın üzerinde de herhangi bir kumpas varsa hep birlikte onu yakacağız. Bazı hatalar olabilir ama onu kendi içimizde hallederiz. Onun için ben İzmir İl Örgütü'nü gönülden alkışlıyorum. Hep beraber yapacağımız yolculuğun mihenk taşısınız. Her eleştiriyi dinler ve kabul ederim. Nedenlerini açıklarım. Daha sonra kol kola iktidara yürüyeceğiz. Kadınlarımız sokakta kesiliyor, doğamız zehirleniyor. Biz bu zehrin panzehriyiz. Yerel seçimlerde gücümüzü gösterdik, ilk seçimlerde iktidar bizimdir. Yürüyelim arkadaşlar durmak bize yakışmaz. Bu karanlığı Mustafa Kemal’in aydınlığıyla temizleyeceğiz” dedi.