Muharrem Akkaya, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yeni başkanı oldu. Akkaya bu görevi 2023 yılına kadar yürütecek. Akkaya, 31 Mart’taki İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi yönünde oy kullanmıştı.  Eski YSK Başkanı Güven, ''Bakanlıklara yöneticilerimize teşekkür etmek istiyorum. Tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum'' dedi.

Yeni başkan Akkaya ise, ''Seçim süreci yaşadık. Bugün itibariyle eski arkadaşlarımızın görev süresi sona erdi yenileri başladı. Bu önemli ve onurlu bir görev. Başkanımızın bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak isterim. Seçim süresi başladığında ne gerekiyorsa yaparız'' diye konuştu.

MUHARREM AKKAYA KİMDİR?
Muharrem Akkaya 1964 doğumlu, Karabük Ovacıklı. 1989'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra mesleğe Karabük'te başladı. Çeşitli ilçelerde hakimlik, Kocaeli'de savcılık yaptı. Akkaya'nın mesleki kariyerinde de Adalet Bakanlığı görevleri var. Bakanlık İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı tetkik hakimliğinden sonra Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcısı oldu. 24 Şubat 2011'de Yargıtay Savcılığına, üyeliğine seçilen Akkaya, Eylül 2016'da YSK üyeliğine atandı. (Cumhuriyet)