İzmir Büyükşehir Belediyesince işletilen Yasemin Kafe'nin bacasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 

Müşteriler tahliye edilirken, ihbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangına müdahale eden ekipler, tüp patlaması ihtimaline karşı çevredekileri uzaklaştırdı.

İtfaiye ekiplerince söndürülen yangın, kafenin çatısında hasara yol açtı. 

Dumanların çevrede görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle kafenin yakınındaki yolda, iki hasarlı trafik kazası meydana geldi. 

Bir süreliğine yolu trafiğe kapayan polis, helikopterle havadan da trafik düzenlemesi yaptı. (AA)

Büyükşehir'den açıklama: 'En kısa sürede yeniden hizmete girecek'

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Grand Plaza tarafından işletilen Karşıyaka Bostanlı’daki Yasemin Kafe’de çıkan yangın tesiste ciddi hasara neden oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri olayın can kaybı yaşanmadan atlatılmasının sevindirici olduğunu belirterek, tesisi en kısa sürede yeniledikten sonra İzmirlilerin hizmetine sunacaklarını açıkladı.

Her kesimden İzmirlinin gözde buluşma mekanları arasında yer alan Bostanlı Yasemin Kafe’de saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza şirketinin işlettiği tesisin bacasında başladığı öğrenilen yangın, ahşap çatının alev alması nedeniyle büyüdü. Olay yerine ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı Bostanlı İtfaiye Grubu ulaştı. Ekipler tahliye işlemlerini kısa sürede gerçekleştirerek olay yerinin güvenliğini sağladı. Herhangi bir can kaybı yaşanmadan kontrol altına alınan yangının ardından yapılan incelemede bina çatısının üçte ikisinin yanarak zarar gördüğü tespit edildi.

Olayın ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından yapılan değerlendirmede, böylesine üzücü olayın kimseye zarar gelmeden atlatılmış olmasının en büyük teselli kaynağı olduğu belirtildi. Özellikle Karşıyakalılar için simgesel bir anlam taşıyan Yasemin Kafe’nin en kısa sürede yeniden hizmete girmesi için çalışmaların başlatılacağı dile getirildi.

O anları anlattılar
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, baca kısmında başlayıp, çatıyı saran yangın nedeniyle kafede büyük hasar meydana geldi. Kafe yakınındaki binada oturan Çağan Başkent, evde olduğu sırada yoğun dumanı fark ettiğini belirterek, "Dışarı baktım, sis tabakası vardı. Yanan kafenin yanındaki tenis kortlarında randevum vardı. Evden çıkıp, geldim ve yangını gördüm. İtfaiye gelip, söndürdü" dedi.

Fatih Sonyel ise yangının bacadan başladığını anlatarak, "Bir anda her tarafı alevler, aldı. Can kaybı ya da yaralanan olmadı" diye konuştu.