Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Korona virüs salgını sosyal yaşamdan izoleyi beraberinde getirdi. Kovid-19 ile mücadele kapsamında ülkemizde birçok önlem alındı. Bu önlemlerden biri de yakın temasta bulunulan kuaför ve berber salonlarının kapatılması oldu. Ülke olarak Bilim Kurulu’nun öneri ve tavsiyelerine büyük oranda uyum sağlanması sonucu vaka sayısında düşüş gözlenmeye başlandı. İzmir’in siyasi aktörleri de Bilim Kurulu’nun önerilerine uydu, berberlerin kapalı olması nedeniyle imaj değişikliğine giderek kimi saçını kazıttı kimi 3 numaraya vurdurmayı tercih etti. Saçlarını 3 numaraya vurarak imaj değişikliğine giden İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar “Ben pandemi sürecinin titizlikle yürütülmesinin ve tüm kurallara uyulmasının destekçisi olarak kaçak berbere saçlarımı mı kestirmem. Makinamız vardı. Büyük bir kısmını kendim hallettim, bir kısmını da arka ve ense tarafında eşim yardımcı oldu. Böylece halletmiş olduk. Çünkü saçlarım uzadı. Kesilmesi icap ediyordu. Ben herkese de tavsiye ediyorum” dedi.

GÜMRÜKÇÜ’NÜN SAÇLARI GİTTİ, ŞAPKA KULLANMAYA BAŞLADI
Koronavirüs sürecinde “sahadan” bir an olsun ayrılmayan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de saçlarını kazıttı. Saçlarının kestirmesinin ardından şapka takmayı tercih eden Gümrükçü’nün yeni hali beğenildi.

EŞİNİN İLK TESTİ POZİTİF ÇIKMIŞTI
Saçları oldukça gür olan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da bu süreçte saçlarını 3 numaraya vurdurdu. Başkan Arda’nın eşi Deniz Arda’ya yapılan virüs testi pozitif çıkmış, ikinci test ise negatif çıkmıştı. Başkan Arda bu süreçte kendisini karantinaya almıştı. Başkan Arda,  1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yeni imajıyla çalışanları ziyaret etmişti.  

GENÇ SİYASETÇİ DE KESTİRDİ
AK Parti İzmir Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Kadir İnan da saçlarını kesmeyi tercih etti. Pandemi sürecini video konferans görüşmeleriyle ilçe gençlik kolları çalışmalarını yakından takip eden Ak parti İzmir Gençlik Kolları İl Başkanı Eyüp Kadir İnan’da saçlarını 3 numara kestirdi.

VEKİLLERDEN SINDIR VE KALYONCU
Gür ve sıkı saçlarıyla dikkat çeken CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da korona virüs sebebiyle imaj değişikliğine gitti ve saçlarını 3 numara kestiren siyasetçiler arasında yer aldı. MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu da korona salgını günlerinde saçlarında değişiklik yaptı. Kalyoncu saçlarını kazıttı.