Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Üç dönem EBSO yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Ender Yorgancılar, önümüzdeki ekim ayında yapılması beklenen oda seçimlerinde yeniden aday olduğunu açıkladı.

GÖRÜNEN O Kİ…

Yorgancıların adaylık konuşması şu şekilde:
“…Ancak geriye dönüp baktım. Ben 1994 yılında odamızda ilk meclis üyesi olarak görev yapmaya başladım. Benim bulunduğum yönetimlerde yemeğimizi de kendi cebimizden yeriz. Seyahatlerimizin hiçbirini de odamıza verdirmedim. Ben 3 dönem başkanlık yaptım ve ailem bana yeter demişti. Ancak görüm ki, gerek Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımızın söylediği gerek diğer oda başkanlarının söylediği,  şu an İzmir’de son 4 sene attığımız imzalara projelere baktığımda büyük bir gurur duyuyorum. Bunu yönetim ve sizlerin desteği ile yaptık”

YENİDEN ADAYIM

Yorgancılar sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz odaya geldiğimizde yaklaşık 115 kişi vardı, 69’a indirdim. Öyle bir sistem kurduk ki, çalışmalar aynı sistemde gidiyor. Başkan yardımcılarım aynı başkan gibi çalışmak zorunda. Allah razı  olsun hepsini yerine getirdiler. Bu iş ekip, inanç işidir. Selami Bey’in tekrar ifade etmesi, Rıfat Bey’in bu ay içerisinde iki defa karşı karşıya gelip bu konuyu tekrar değerlendirmemi istemesi… Ben bu nedenler adaylığımı tekrar açıklıyorum. Tabii ki bir fedakarlık yapacağım, çalışmalarımız arttıracağım ancak seçildiğim zaman yapacağım ilk iş binanın bitirilmesidir. Bu otel odaların toplantı yapmak istemiyoruz. Bu kararın alınmasında yönetim kurulunun elini bağlayan bir meclis kararı var"