Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ  - İzmir'in 2040 yılına kadar içme suyu sorununu çözüme kavuşturacak Gördes Barajı'ndan kente su verilmesiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İZSU ile DSİ arasında devir protokolü imzalandı. 

DSİ SUYU ULAŞTIRDI
Manisa il sınırları içinde yapımı gerçekleştirilen 'Gördes- İzmir 2. Merhale İsale Hattı 2. Kısım Projesi' kapsamında 77 kilometrelik isale hattı ve bir tünel inşa edildi. Önce Çambel Terfi ve Pompa İstasyonu'na getirilen Gördes Barajı'nın suyu daha sonra ise bir Tünel ile Bornova Kavaklıdere Artıma Tesisine ulaştırıldı..

BÜYÜKŞEHİR DE ÇALIŞMALARI TAMAMLADI
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gördes Barajı'ndan gelecek suyun içme suyu şebekesine dahil edilmesi için çalışmaların birinci etabını tamamladı. Kavaklıdere tesisi devreye alındı. Gördes’in suyunun kente verilmesinin önünde bir engel kalmadı.

ERDOĞAN: “İZMİR SUSUZDU. SUYU BİZ GETİRDİK”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son İzmir ziyaretinde İzmir’in su sorununu kendilerinin çözdüğünü belirterek, “İzmir’imize şehir ormanı, mesire yeri, bal ormanı tesis edeceğiz. 28 baraj ve 3 gölet inşa ettik, 14 baraj daha inşa ediyoruz. 547 bin dekar araziyi sulamaya açtık. İzmir kısa bir süreye kadara susuz muydu? Susuzdu. Gördes Barajı ile İzmir’i suya kavuşturduk. Bu görev İzmir Büyükşehir’indi ama yapmadılar, yapamadılar, onu da biz gerçekleştirdik” demişti.

TAHTALI BARAJI'NDAKİ SU KESİLİRSE
120 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip Gördes Barajı'ndan ise yılda 60 milyon metreküp su sağlanacak.  Gördes suyunun sisteme dahil edilmesinin ardından su varlığının etkin kullanımı için kentin su ihtiyacının önemli bir bölümünü sağlayan kuyular dinlendirilecek. Ayrıca ilave iletim hatları ve sistem revizyonlarıyla Tahtalı Barajı'ndan gelen suyun kesilmesi halinde Bornova ve Buca başta olmak üzere kente su verilebilecek.