İzmir Valiliğinde vatandaşlara yağış uyarısı geldi. Kent genelinin yağışlı hava etkisi altında kalacağı belirtilen açıklamada sıcaklıklarında 7 ile 10 derece arasında düşeceği belirtildi.

İzmir Valiliğinden yapılan açıklama şöyle:

Bölgemiz Yeni bir Yağışlı Sistemin Etkisi Altına Girecek.

Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen alçak basınç merkezi ve buna bağlı cephe sistemi ile yağışlı ve serin havanın 07.10.2020 Çarşamba gecesi geç saatlerden itibaren bölgemizin kuzeybatı kesimlerinde (Çanakkale İli ve Edremit Körfezi çevreleri) etkisinin görülmeye başlanacağı ve 08.10.2020 Perşembe günü bölgemizin tamamını etkisi altına alacağı tahmin edilmektedir. 

Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların bölgemizin kuzey kesimlerinde (Çanakkale ve Balıkesir il geneli ile İzmir'in kuzey ve Manisa'nın kuzey ve kuzeydoğu ilçeleri çevreleri) yer yer kuvvetli olması beklenmektedir. Yağışlı sistemle birlikte bölgemizdeki sıcaklıkların 7 ila 10 derece düşerek Perşembe günü mevsim normalleri civarında, Cuma günü ise yer yer mevsim normallerinin 1 ila 3 derece altında seyredeceği tahmin edilmektedir. Rüzgarın; Perşembe günü bölgemizde yağışla birlikte güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli esmesi beklenmektedir. 

Yağışlı sistemin 09.10.2020 Cuma günü ilk saatlerde bölgemizin iç kesimlerinde (Manisa, Balıkesir ve Aydın’ın doğu kesimleri) yer yer sağanak yağışlara sebep olduktan sonra etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

Yeni yağışlı sistemle ilgili Çarşamba ve Perşembe günleri kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb. muhtemel olumsuzluklara ilişkin Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’müz tarafından yapılacak uyarıların vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ: