GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, koronavirüse yakalanmış 10 günlük tedavisinin ardından virüsü yendiğini, test sonucunun negatif çıktığını duyurmuştu. Vali Köşger, hastalık boyunca yaşadıklarını GÜNDEME BAKIŞ’a anlattı.

SIRT VE EKLEM AĞRILARI UYUTMUYORDU
Köşger, “Çok şükür hafif atlattık. Hastaneye kaldırılmama gerek kalmadı. Sıkıntılı bir hastalık. Bünyenin zayıf olduğu noktaya saldırıyor. Bende yüksek ateş, eklem ve sırt ağrıları oldu. Eklem ve sırt ağrıları yatırmıyor, uyutmuyor. Halsizlik de oldu. Yerinizden kalkamıyorsunuz. Allah tüm vatandaşlarımızı bu hastalıktan korusun. Gerçekten zor bir hastalık. Tüm hemşerilerimin dikkat etmesini rica ediyorum” dedi.

EŞİM BİRAZ DAHA ZOR GEÇİRİYOR
Eşi Fatma Köşger’in de koronavirüs testinin pozitif çıktığını, eşinin hastalığı biraz daha zor geçirdiğini belirten Vali Köşger, “Eşim biraz daha zor atlatıyor. Ciğerlerinde tutulma oldu. Evdeyiz. Durumu iyi” dedi.

SAHRA HASTANESİNE ŞUAN İÇİN GEREK YOK
İzmir’de sahra hastanelerinin kurulması tartışmasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan Vali Köşger, “Sahra hastanesine ihtiyaç noktasına gelmedik. Sağlık alt yapımız şuan için müsait ve ihtiyaca yanıt veriyor. Geçtiğimiz günlerde bir hastanemizin spor salonunun hastaneye çevrildiğine dair bir haber vardı. Ancak böyle bir şey yok. Depremin olduğu akşam tedbir amaçlı hazırlandı ve daha sonra kaldırıldı. İzmir’de şuan için yoğun bakım doluluk oranı ihtiyaca yanıt veriyor. Bir sıkıntı yok” dedi.

İZMİR ÜST SIRALARDA!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, vatandaşların kurallara harfiyen uymasını isteyerek, sözlerine şöyle devam etti:

“İzmir olarak bundan daha ileri geçmememiz gerekiyor. İzmir kritik iller arasında yer alıyor ve en başlarda geliyor. Alınan tedbirlere uymamız şart. 2 gündür daha sıkı tedbir uygulanıyor. Denetimleri artırdık. Kurallara uyarsak İzmir olarak eski duruma kısa sürede dönebiliriz. Vatandaşlarımızdan kurallara uymalarını rica ediyorum