Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından Gaziemir’de 15 yıl önce tespit edilen eski kurşun döküm fabrikasının bahçesindeki tehlikeli atık ve radyoaktif maddelerin halen temizlenmemesi yeniden kentin gündemi oldu.

ARDA KONUYU TEKRAR HATIRLATTI

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Ardı, konuyu yeniden gündeme getirdi ve çevre kirliliğine dikkat çekmek için duran adam eylemi başlattı. Başkan Arda, her hafta Cuma günü saat 11.00’da nükleer atıkların gömülü alanda 11 dakika duruyor.

VALİ KÖŞGER’DEN AÇIKLAMA

Nükleer atıklarla ilgili GÜNDEME BAKIŞ’a konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Atom Enerjisi Kurumu soruna bir çözüm getirmeye çalışıyor. Karmaşık ve eski bir olay. Çoktandır bir şekilde çözüme kavuşturulmamış. Özel bir şirketin çevreyi kirletmesi söz konusu. Öncelikli olarak o firmanın bu atıkları temizlemesi ve başka formüller üzerinde ciddi bir şekilde çalışılıyor” diye konuştu.

OLDUKÇA MESAFE ALINDI

Konuyla ilgili bir komisyon kurulmasına gerek olmadığına vurgu yapan Vali Köşger, “Oldukça mesafe alındı. Çözüme kavuşturmak için çalışılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, kısa süre önce Bayraklı’daki TOKİ çalışmalarını denetlemek için kentimize geldi. O gün kendisine durumu bir kez daha arz ettim. Kendisi de konuyu yakından takip ediyor. Maalesef İzmir’de her şeyi şov malzemesi yapma eğilimi var. Teknik ve insan sağlığıyla ilgili bir konuyu siyasete çekmek doğru değil. Sorunun çözümü için bakanlık, atam enerjisi kurumu çalışıyor” dedi.