GÜNDEME BAKIŞ – Ege Denizinde meydana gelen ve İzmir7i vuran 6.9’luk deprem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hasar almasına neden oldu. 30 Ekim’deki depremden sonra bina hızla boşaltıldı çalışanlar farklı noktalara yönlendirildi. Kültürpark’taki holler Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma alanı oldu.

SON SÖZÜ BİLİM SÖYLEYECEK

Hizmet binasının yıkılması noktasında görüş belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, binanın akıbetini belirlemek için İstanbul Teknik Üniversitesi Afet Yönetimi Enstitüsü ile protok imzalayacak. Buradan gelecek rapora göre binanın kaderi belli olacak.

BİZ YIKIYORUZ, HASAR VARSA YIKIP KOMPAKT BİR BİNA YAPMAKTA FAYDA VAR

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, konuyla ilgili GÜNDEME BAKIŞ’ın sorusunu yanıtladı. Köşger, “Biz orada Valilik olarak tarihi dokuyla uygun olmayan ve depremde hasar olan binaları yıkıyoruz. Orada tarihi dokuya uygun yeni binalar yaptıracağız. Eski fotoğrafları bulduk. Büyükşehir Belediyesi binasının depreme dayanıklılığı yoksa yıkılması lazım. Onun yerine Tunç Bey’in söylediği ilk şey doğru. Tarihi dokuyla uyumlu, Konak Meydanı’na yakışan bir kompakt bir belediye binası yapmakta fayda var” dedi.