Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ege Genç İş İnsanları Derneği, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği, İzmir Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği koordinasyonunda başlatılan “Birlikten İzmir Doğar” kampanyası kapsamında düzenlenen “Deprem Konutları Kura Çekimini” İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Bölgesi Sanayi Odası(EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği(İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan katıldı. 

ÖZGENER: "YIL SONUNA KADAR TESLİM EDECEĞİZ"

Depremde aile bireylerini kaybeden 84 depremzede için kura çekimi yapıldı. Enkazdan 16 saat sonra, kolunu ve bacağını kaybederek kurtarılan Gülçin Aykut Soydan'ın da hak sahibi olacağı geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. İTO Başkanı Mahmut Özgener, "Soydan'a ev teslimi yapılacak mı" sorusunu yanıtlayarak, "Gülçin Aykut Soydan'a hak sahibi olacak. Vali Bey ile görüştük, TOKİ İzmir Valiliğine yıl sonuna kadar 2 dairenin daha teslimi yapacak. Bu 2 daireden biri Gülçin Hanımın olacak" dedi. 

KÖŞGER: "KONUYU TAKİP EDİYORUM"

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise, "Konuyu takip ediyorum. Depremde yakınını kaybedenlere iş insanlarımızın girişimiyle konutları verildi. Gülçin Hanım da uzuvlarını, yarısını kaybetti. O da hak sahibi olacak" ifadelerini kullandı. 

AYDA BEBEKTEN VALİ KÖŞGER'E RESİMLİ TEŞEKKÜR

Kura çekiminin ardından İzmir Depreminin simgesi Ayda bebek, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e yeptığı resimleri armağan ederek, "Pembe olanı eşinize götürün, yeşil olan sizin. Sizi çok seviyorum" dedi. Vali Köşger ise "Ben de seni çok seviyorum, bu resmi cebimde taşıyacağım" diye konuştu. 

BABA GEZGİN: "SİZ BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞANSINIZ"

Ayda'nın babası Uğur Gezgin, ise İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'e teşekkür ederek, "İçişleri Bakanımızla görüşürsem, bazı yönetim kurullarında olur ya sabit kalır başkan ya da Vali, siz istediğiniz zaman emekli olun, bir daha tayin çıkmasın size, hep başımızda kalın. Sizin İzmir'de olmanız bizim için çok büyük şans" ifadelerini kullandı.