GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medyayı aktif kullanmaya devam ediyor. Vali Köşger, kendisine gösterilen ilgi ve 'hoş geldiniz' ziyaretleri için teşekkür etti. Twitter hesabından İzmirlileri kentin sorunlarıyla ilgili bilgi vermeleri yönünde paylaşımda bulunan Vali  Köşger, "Çok Kıymetli İzmirli Hemşehrilerim; şahsıma göstermiş olduğunuz ilginiz, sevginiz ile birlikte örf ve adetlerimizin temelini oluşturan unsurların başında yer alan 'Hoşgeldiniz' ziyaretleriniz için en içten şükranlarımı sunuyorum. İzmir’in dünya vizyonu olan bir sanayi, turizm ve ticaret kenti, yüzünü gelişime dönmüş, hedefleri ve potansiyeli yüksek olan bir şehir olduğunu ziyaretler sayesinde kısa sürede daha iyi anladım. Hem de birlikte şehrimizi daha ileriye taşıyacağımız kişileri tanıdım. İşimiz çok, yolumuz uzun ve biz bu yolu her kesimden İzmirli hemşehrilerimizle birlikte yürüyeceğiz. Öncelikle gençlerimizin kentleriyle ilgili düşüncelerini bilmek isterim” dedi.

SİZ YAZIN, TEK TEK OKUYACAĞIM!
Vali Köşger, daha sonra İzmirli gençlere yönelik twitterda mini bir anket yaptı. Kentin sorunlarını öğrenmek için twitter hesabından gençlere çağrı yapan Vali Köşger, #izmirinenönemlisorunu hashtagi açtı. Gençlerin vereceği yanıtları tek tek okuyup gereken cevapları vereceğini söyledi. Vali Köşger, İzmirli gençler; Sizce İzmir’in en önemli sorunu nedir? Sizce İzmir’de en öncelikli yapılması gereken iş nedir? Bu mesajın altına veya #izmirinenönemlisorunu başlığı altına yazarsanız hepsini tek tek okuyacağım ve gerekenlere cevap vereceğim” dedi.

PAYLAŞIMA YORUM YAĞMURU
Vali Köşger’in paylaşımından kısa bir süre sonra yoğun bir yorum trafiği oluştu.

Bir kullanıcı kullanıcı, “1. Derece Deprem bölgesi İzmir Kentsel dönüşüm projeleri çok az ve çok yavaş ilerliyor. Dönüşüm bekleyen yerler Limontepe, Kadifekale, Çimentepe, Kemer, Yeni Çamlık, Eskiizmir, Gümüşpala, Bayraklı... Liste kabarık” dedi.

Başka bir kullanıcı “Şehrimize hoş geldiniz Sn. Valim @yskosger Niçin sadece gençlere?” sorusuna Vali Köşger, “Her yaştan gençlere :)” cevabını verdi.

Mehmet adlı kullanıcı, “Gençlik odaklı, gençlere yönelik çalışmalar gerçekleştiren STK’ların yerel yönetimlere ulaşamaması..(özellikle belediyeler) Kamu-STK işbirliği önceleniyor, ama her şeyden önce yerel yönetimler gençler için ulaşılabilir olmalı.Bir STK olarak sizi de ziyaret edebilmek dileğiyle” dedi.

Sercan Günay adlı kullanıcı ise, “Otopark, hava kirliliği, altyapı, çarpık kentleşme, trafik, işsizlik birde KARŞIYAKA STADI sayın valim” paylaşımda bulundu.

200 kişi, Vali Köşger’in çağrısının altına yorumda bulundu.