Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir’de orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, ormanlara giriş yasağını Türkiye’de ilk İzmir’in uyguladığını belirten, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile de, belediye başkanları koordinasyon toplantısı sonrası orman yangınlarını önleme konusuna ilişkin istişare ettiklerini aktaran Vali Köşger, “Ormanlara giriş yasağını Haziran ayı itibariyle uygulamaya başladık. Tunç Bey de Belediye Başkanları toplantısının ardından konuya ilişkin bizimle istişare etti. Şu an itibariyle belediyelerimizin bütün itfaiye araçlarını ve diğer tüm yangın söndürmeyle ilgili alet ve edevatlarının hazır tutulması gerektiği yönünde konuştuk. Belediyelerin bütün imkanları kullanılarak orman teşkilatımıza, orman yangınları konusunda destek vermesi konusunda mutabakata vardık. Belediyelerin alet, edevat ve tüm gereçlerinin, istenildiği anda kullanılmak üzere hazır olmasını istedik. Orman teşkilatımızın talebi bu doğrultuda. Bütün kamu kurum ve kuruluşları, bütün yerel yönetimlerin imkanlarıyla orman yangınlarıyla mücadele için çalışıyoruz. Belediyelerimizin de ellerinde ne varsa hazır tutmalarını istiyoruz” açıklamasında bulundu. 

“TEYAKKUZ HALİNDEYİZ”
Ormanları korumak için 7 gün 24 saat tüm kurum ve kuruluşların teyakkuz halinde olduğuna dikkat çeken İzmir Valisi Köşger, “Yangınları ve yangın önlemlerini tam saha kontrol etmeye çalışıyoruz. Muhtarlarımız dahil, kaymakamlarımız, güvenlik teşkilatımız, jandarmamız, emniyetimiz, zabıtamız dahil herkes ormanlarla ilgili teyakkuz halinde. Giriş çıkışlarla ilgili kontroller yapılıyor. Ormandan istifade etmek isteyen vatandaşlarımız piknik alanlarına yönlendiriliyor. Kontrolsüz orman giriş çıkışlarına izin verilmiyor” dedi. 

“İHBARLAR GELİYOR, ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR”
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmirlilerin de orman yangınları konusunda büyük duyarlılık gösterdiğini aktararak, “Vatandaşlarımız da duyarlı hale geldi. Bize anında ihbarlarda bulunuyorlar. Seferihisar – Menderes sınırında az evvel bir yangın ihbarı geldi. Orman Bölge Müdürümüz hemen helikopterle alana intikal etti. Güvenlik güçleri hemen teyakkuza geçti. Sabotaj ihtimaline karşı yollarda kontroller devam ediyor. Yani konuda bütün İzmir olarak duyarlı mücadeleyi sürdürüyoruz” diye konuştu.