Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma dolayısıyla ertelenen ödül töreni, Vali Köşger’in makamında, ilk üç dereceye layık görülen çocuklar ve ailelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Yarışmanın birincisi Zeynep Semra Doğan, ikinci eserin sahibi Deniz Ilgın Koç ve üçüncülük elde eden Tuna Uysal ile bir süre sohbet eden Vali Köşger, bir kez daha tebrik ettiği konuklarına, derslerinde ve yaşamları boyunca da başarılar diledi. Ailelerin, eğitim faaliyetleri dışında çocuklarıyla ilgilenmesini, sanata, spora ve kültürel etkinliklere yöneltmesini çok kıymetli bulduğunu ifade eden Vali Köşger, bilimde ve sanatta kendilerini çok daha iyi yetiştiren nesiller sayesinde, geleceğin emin ellerde olacağını söyledi.

Valilik makamındaki hasbihalin ardından Zeynep Semra Doğan’a dizüstü bilgisayar, Deniz Ilgın Koç’a tablet bilgisayar ve Tuna Uysal’a bisiklet hediye eden Vali Köşger, yarışmaya katılanlar arasından çekilişle belirlenen 35 eser sahibine ise TÜBİTAK yayınlarından seçilen kitap setlerinin, kargo ile gönderildiğini bildirdi.    

Vali Yavuz Selim Köşger’in kendi twitter hesabından duyurusunu yaptığı ve 12 yaş altı bin 500 civarında çocuğun katılım sağladığı 23 konulu resim yarışmasına başvurular 30 Nisan’da tamamlanmış, 5 Mayıs Çarşamba günü ise sonuçlar kamuoyu ile paylaşılmıştı.