İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi geçtiğimiz günlerde “uyuşturucu baronu savcı” manşetiyle savcı Osman Yarbaş ve kurye polislere yapılan operasyonu duyurdu.

Sabah’ın haberinin ardından Yarbaş, önce gözaltına alındı ardından da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yarbaş’ın ifadesine Halk TV’den Seyhan Avşar ulaştı. Savcı Yarbaş ailesinin araç alım satım işi yaptığını ve uyuşturucu taşındığı iddia edilen aracı kendisinin sattığını belirterek şüpheliler ile komşu olduklarını tanışıklığının bundan kaynaklı olduğunu belirtti.

Adana Narkotik Şube’de görevli, ödüllü polis memuru Cumhur Acarca’nın kullandığı otomobil 29 Ekim 2021 akşamı Konya’da durduruldu. Eşinin ve yeni doğan bebeğinin de olduğu araçla kaçmaya çalışan polisin 25 kilo eroini yola attığı iddia edildi. İddiaya göre kurye polis Cumhur Acarca’ya talimat veren ise Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Osman Yarbaş’tı. Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) tarafından açığa alınan Yarbaş, geçen hafta iddiaların basına yansıdığı gün haberlere ilişkin erişim engeli aldırmak için gittiği adliyede tutuklandı.

SANIK POLİSLE KOMŞU OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Savcı Osman Yarbaş’ın Adana 1. Sulh Ceza Hakimliği’nde verdiği savunmasında söz konusu suçlama nedeniyle üzgün ve kızgın olduğunu söyledi. Yarbaş, “Tutuklamaya sosyal medyada yer alan haberler nedeniyle sevk edildiğimi düşünüyorum. Tutuklama sevk yazısındaki birinci ve ikinci olayda ben yokum. Yedi olayın sadece dördünde benden bahsediliyor” dedi. Sanık polis Cumhur Acarca ve diğer sanıklar ile aynı sitede oturduğunu aktaran savcı Yarbaş, “Bu insanlarla sosyal alanlarda oturup, akşamları çay içiyoruz. Benim samimiyetim buradan kaynaklıdır” diye konuştu.