‘’Doktorlar, sağlık çalışanları, polisler, askerler, belediye otobüsü şoförleri, dolmuş şoförleri, eczacılar, temizlik görevlileri gibi biz muhtarlar da görevimizin başındayız. Ve bu saydığım gruplarda yer alan herkes de büyük risk grubunda.

Mahallemizdeki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın bankadan para çekme olayından, ilaçlarının eczaneden alınmasına kadar yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Bunun dışında sosyal yardımların saptanması ve de dağıtılmasında, yardımsever vatandaşlarca hazırlanan yardım kolilerinin dağıtılmasında hep vatandaşla iç içeyiz. Mahallemizdeki risk grubunda bulunan vatandaşlarımızın market ihtiyaçlarını da biz karşılamaya çaba gösteriyoruz. Adreslerinde bulunamayanların tebligatları da bizde toplanıyor. Herkesin evde kalmaya özen gösterdiği bir ortamda, biz muhtarlar bazen zorunlu çoğu zaman da gönüllü olarak insanlarla bir araya geliyoruz. Bu temaslar sırasında virüsü kapma ihtimali çok fazla. Bu ortamda çalışmak zorunda kalan meslek gruplarının koronavirüs nedeniyle yaşamını kaybetmesi durumunda şehit sayılması gerekir.’’

Denizli mahallesi Muhtarı Emre Erdoğan da aynı talebi savunurken, ‘’Biz muhtarlar olarak herkesin tüm sorunlarına koşuyoruz. Mahallemizdeki nüfus dağılımı çoğunlukla 65 yaş üstü vatandaşlarımızın bulunduğu bir yer. Neredeyse tüm vatandaşlarımızla temasa geçmek zorunda kalıyoruz. Virüsün bulaşma ihtimali çok yüksek. Bu ortamda muhtar olarak görev yapanlara da sağlık personelimiz gibi, askerlerimiz polisimiz gibi ayrıcalık tanınmıyor. Bu sürecin uzayacağı göz önüne alınırsa, ortak sorunlarımızın çözüme kavuşturulması gerekir’’ diye konuştu.

Bademler mahallesi Muhtarı Kudret Kubilay ise soruna yeni bir boyut kazandırdı. Kubilay, ‘’Alt yapısı olmayan hiç bir şey sağlıklı yürümez. Muhtarlar olarak biz ön tarafa atıldık ama çözüm yok. Dünya zor bir dönem geçiyor. Vatandaşlarla sürekli temas halindeyiz. Risk altındayız. Muhtarlara 1-2 günde bir virüs test yapılmalı. Köy statüsünden mahalleye dönüşmüş yerleşim birimleri olarak bizlerin işi kent içi mahalle muhtarlarına oranla biraz daha zor. Çünkü köyde herkes bir birini tanır. Evinin önünde biriken çöpleri aldırmak için de, elektriğinde problem yaşayan vatandaşımız da, tebligat bekleyen hemşehrimiz de, yardım dağıtacak vatandaşımız da, diyalize girecek hastamız da, bankadan para çekecek 65 yaş üstü insanımız da doğal olarak muhtardan yardım istiyor. Bizler de bu taleplere gücümüzün yettiğince olumlu yanıtlar veriyor, vatandaşımızın sorununu çözmeye çalışıyoruz. En azında kısa aralıklarla virüs testine tabi tutulsak, olası bir bulaşma durumunda yayılmaya karşı önlem alırız’’ dedi.

İskele Mahallesi Muhtarı Yeşim Temiztepe de diğer meslektaşlarının serzenişlerine katıldığını belirterek, ‘’Bu illeti, birlik olarak yenmekten başka şansımız yok. Bizler muhtarlar olarak, her zamankinden daha fazla görev yapmak durumundayız. Bundan hayıflandığımız yok. Ancak, bazı önlemler alınmazsa, hastalığın yayılması için çalışan kişiler durumuna düşeceğiz. Evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, bankadan para çekme işleminden marketten alışverişine kadar tüm ihtiyaçlarıma koşuyoruz. Yardım kolilerinin dağıtımını yapıyoruz. Kısaca, evinden dışarıya çıkmak istemeyen tüm vatandaşlarımıza yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Bizlerin de virüs testine tabi tutulmamız gerekir diye düşünüyorum. Vatandaşlarla temasımız sık olduğu için, hastalığı kapma riskimiz yüksek. Allah korusun buna maruz kalırsak, şehit statüsünde işlem yapılması yerinde bir karar olur’’ dedi.

Kalabak Mahallesi Muhtarı Salih Calay da ‘’Söze şöyle başlayayım, sadece bugün, 6 vatandaşımızın banka işlemleri için 4 kez Urla’ya gidip geldim. İlaç bekleyen vatandaşlarımızın taleplerini sağ olsunlar eczacı dostlarımızın yardımlarıyla çözüyoruz. İlaçları onlar vatandaşların evlerine kadar götürüyor. Virüs testine tabi tutulmamız talebi çok yerinde. Çünkü her gün pek çok kişi ile temasa geçmek zorunda kalıyoruz. Bu hastalığın yayılmasına önlem olarak çok yerinde bir eylem olur. Allah göstermesin ama şehitlik mertebesinin verilmesi de gerekir. Çünkü biz muhtarlar görev başında bu virüsü kapmış olacağız’’ dedi.

Hacıisa Mahallesi Muhtarı İbrahim Yazıcı ise şehitlik konusuna sıcak bakmadığını vurgulayarak, ‘’Diğer arkadaşlarımın da bahsettiği gibi, çok vatandaş ile temas ettiğimizden, virüs taraması konusunun yayılmayı önleyeceğini düşünüyorum. Muhtarlarımızın birkaç günde bir bu teste tabi tutulması, yayılma için güzel bir önlem olur. Zaten bizler seçilmiş kişileriz ve muhtarlık, isteğe bağlı bir görev yeridir. Bizler gönüllü olarak vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şehitlik verilmesi konusunun bugün konuşulmasının doğru olmadığını düşünüyorum’’ dedi. (Urla Egemen Haber)

HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...