GÜNDEME BAKIŞ - Urla'da balık çiftliklerine yönelik tepkiler sürerken, geçtiğimiz günlerde İzmir Çevre İl Müdürlüğü, Urla’nın Demircili Köyü, Sığacık Körfezi Mevkii, 9 Numaralı potansiyel alanda tam 10 bin ton kapasiteli balık çiftliği için gerekli ÇED sürecini başlatmıştı. 

ÇED dosyasında ; “Özsu Balık Üretim A.Ş., İzmir İli, Urla İlçesi, Sığacık Körfezi 9 Numaralı potansiyel alanda mevcut bulunan iki adet 950 ton/yıl kapasiteli ve iki adet 2000 ton/yıl kapasiteli su ürünleri yetiştiriciliği tesisleri ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Ancak tesis artan rekabet koşulları ve taleplere karşılık veremediğinden Özsu-2 ve Özsu-4 projeleri için yer değişikliği, kapasite artışı ve yüzey alanı artışı talepleri ile Özsu-1 ve Özsu-3 projelerini birleştirip alan artışı ve yer değişikliği başvuru yapılmış, Tarım ve Orman Bakanlığı’na yapılan başvuru ilgili kurumlarca değerlendirilmiş, uygun bulunmuş ve ön izinleri verilmiştir” ifadeleri yer almıştı. 

"TANITIM TOPLANTISI YAPILACAK"
İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Özsu Balık Üretim A.Ş tarafından yıllık 10 bin ton üretim kapasiteli çiftlik için halka tanıtım toplantısı yapılacağını açıkladı. Yapılacak toplantıyla halkın ÇED sürecine katılımın amaçlandığı kaydedildi. 

"HALKIN KATILIMI AMAÇLANIYOR"
Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, "İzmir İli, Urla İlçesi, Demircili Mahallesi, Sığacık Körfezi Mevkii, 9 Numaralı Potansiyel Alan Mevkii'nde, Özsu Balık Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Su Ürünleri Yetiştiriciliği Projesi (10.000 ton/yıl)” projesi ile ilgili olarak, ÇED Genel Formatı (EK III) çerçevesinde hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyasına ilişkin ÇED süreci başlatılmış olup, Yönetmeliğin 9. maddesi gereğince ÇED sürecine halkın katılımını sağlamak, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 10.05.2022 tarihinde, Urla İlçesi, Demircili Mahallesi, Demircili Caddesi No:52 adresinde yer alan Çitlenbik Cafe Market adresinde  saat: 11:00’de halkın katılımı toplantısı yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.