Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - 16 Aralık 2019’da Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) üye olmak suçlamasıyla tutuklanan ve daha sonra görevden alınan Urla eski Belediye Başkanı Burak Oğuz, yargılandığı İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Oğuz’u “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 5 yıl hapse mahkum eden mahkeme heyeti, Terörle Mücadele Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince cezayı 7 yıl 6 aya çıkardı. Heyet, Oğuz’un duruşmalardaki iyi hali nedeniyle cezayı 6 yıl 3 aya indirdi. Oğuz, yattığı süre ve sonuç ceza süresi dikkate alınarak hükümle birlikte tahliye edildi. Mahkeme Oğuz’a yurtdışına çıkış yasağı koydu.

HUKUKSAL MÜCADELEM DEVAM EDECEK
Cezaevinden tahliye olduktan sonra dinlenmeye çekilen Oğuz, dinlenmeye çekildi. Gündeme Bakış’a konuşan eski Başkan Oğuz, “Adalete güvenim tam. Çok zorlu bir süreç geçirdim. Ailemden ötesi yok. Birbirimize duyduğumuz özlemin tarifi yok. Para pul hiçbir şey ifade etmiyor. Şuan tüm zamanla ailemle geçiriyorum. Kendime gelmem gerek. Çok üzüldük. Hukuksal mücadelemi devam ettireceğim. Önce ailem. Şuanda hep beraberiz. Babam üzerinden siyaset yaptılar. O seçim döneminde hep benimle idi. Alçakça iftira attılar” dedi.  

‘İLİŞKİM SADECE TİCARİ’ DEMİŞTİ
Duruşmalara bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Oğuz, hakkındaki suçlamaları reddetmişti Daha önce mali müşavirlik yaptığını belirten Oğuz, FETÖ’yle bağlantılı kişilerle ilişkilerinin ticari olduğunu belirterek, “Bu yapıyla bağlantım yoktur” açıklamasında bulunmuştu.