Ukrayna kara kuvvetleri genelkurmay başkan yardımcısı Oleksandr Gruzevich, bugün yaptığı açıklamada, Kiev çevresindeki Rus kuvvetlerinin saldırı kapasitelerini kaybettiğini ve taktik değiştirdiklerini söyledi. Gruzevich, Rus kuvvetlerin, doğrudan savaş yerine uzun menzilli taarruz taktiğine geçmekte olduğunu açıkladı. Bu, Rus kuvvetlerinin, şehirdeki çatışmalar yerine uzun menzilli saldırılara yöneldiği anlamı da taşıyor.
Gruzevich, “Düşman saldırı potansiyelini neredeyse tüketti, ancak Kiev çevresinde kalan kuvvetler azımsanabilecek bir sayıda değil” dedi.

STOLTENBERG DE AÇIKLAMA YAPTI
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de bugün yaptığı açıklamada, Rus askeri güçlerinin Ukrayna’dan çekilmek yerine, yeniden taktik düzene geçtiklerini belirtmişti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “İstihbaratımıza göre, Rus birlikleri geri çekilmiyorlar, tam tersine yeniden pozisyon alıyorlar. Rusya, Donbas bölgesinde yeniden düzene geçmeye, yeniden ikmal ve takviye yapmaya çalışıyor” dedi.

Öte yandan, uzmanlar Rusya'nın geri çekildiğine ya da savaşın bitirilmesine yeşil ışık yaktığına dair bir ibare göremediklerini aktarırken, bunun bir taktik olduğunu iddia etti. Kremlin'e yakın bir kaynak, “Askeri operasyonun azaltılması ateşkes ya da Kiev etrafındaki askerlerin tamamen çekilmesi demek değil. Rusya halen Ukrayna'nın kabul etmeyeceği talepler için bastırıyor” ifadesini kullandı.