Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi bugün olağanüstü olarak toplandı. Yapılan toplantıda 2022-2023 eğitim öğretim yılında uygulanması önerilen öğrenci taşıma fiyat tarifesi, minibüsçüler esnaf odası üyesi taşımacıların fiyat tarifelerinin güncellenmesi ve toplu ulaşım araçlarında uygulanmakta olan fiyat tarifesinin güncellenmesi konuları görüşüldü. 

SOYER BAŞKANLIK ETTİ
Yapılan olağanüstü UKOME toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in başkanlık ettiği öğrenildi.  Toplantının gergin geçtiği aktarılırken, toplu ulaşım araçlarına yönelik 1 TL'lik zam talebinin kurulda çoğunluğu elinde bulunduran hükümet cephesinin 'hayır' demesiyle oyçokluğu ile reddedildiği kaydedildi. 

SERVİS VE MİNİBÜS ZAMMI ONAYLANDI
Servis ücretlerinin yüzde 25 zam talebi ile minibüsçülerin indi bindi ücretinin 7.5'TL'den 10 TL'ye çıkarılması talebinin kabul edildiği toplantıda, minibüsçülerin toplu ulaşıma zam gelmemesi nedeniyle müşteri kaybı yaşamamak için aldıkları zammı uygulayamayacaklarına yönelik şikayette bulunduğu belirtildi.