GÜNDEME BAKIŞ - Türkiye'nin en geniş Atatürk fotoğrafları koleksiyoneri ve araştırmacı-yazar Hanri Benazus'un aralarında kamuoyunca hiç bilinmeyen Atatürk fotoğraflarının da bulunduğu koleksiyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağışladı.

NEDEN İZMİR DEĞİL?

Benazus’un fotoğraflarını neden İzmir Büyükşehir’e değil de Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağışladığı ortaya çıktı. Benazus, Ankara Belediyesi’ne sadece Atatarük’ün Ankara ile ilgili fotoğrafladığı bağışladığı ortaya çıktı.

BAŞKAN SOYER’E SÖZÜM VAR

GÜNDEME BAKIŞ’a konuşan Hanri Benazus, “Ben İzmirliyim. 20 bin fotoğrafım var. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne sadece Atatürk’ün Ankara ile ilgili fotoğraflarını verdim. 20 bin fotoğrafı kaldıracak hangi müesse varsa başımın üstünde yeri var. Karşılığında hiçbir şey de beklemiyorum. Tunç Başkana sözüm var. Güzel bir yer yapacaklarını bana ifade ettiler. Detay vermeyeceğim. Ben 600 yıllık İzmirliyim. Atatürk tutkunuyum” dedi.

29 EKİM 2023’TE AÇACAĞIZ

Konuyla ilgili konuşan Başkan Tunç Soyer ise, “Binlerce koleksiyon olacak. Birkaç belirsiz dinamik var. Cumhuriyetimizin 100. yaşında, yani 29 Ekim 2023’ten hemen önce bu müzeyi İzmir’e kazandırmak istiyoruz” dedi.

KÜLTÜRPARKA MI YAPILACAK?

Dev müzesinin Kültürpark’a yapılması bekleniyor. Ancak müzenin yeriyle ilgili “resmi” açıklama henüz yapılmadı.