Sahil Güvenlik Komutanlığı, dün saat 14.30 sıralarında Dikili'ye bağlı Denizköy açıklarında can salı içinde bir grup kaçak göçmenin mahsur kaldığı bilgisini aldı. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Botuyla ekipler sevk edildi. Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 59 kaçak göçmen kurtarıldı.

Öte yandan, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri dün saat 18.30 sıralarında Menderes ilçesi Özdere açıklarında lastik bot içinde bir grup kaçak göçmenin olduğu bilgine ulaştı. İhbar üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Botu sevk edildi. Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 19 kaçak göçmen kurtarıldı. Ekipler tarafindan kaçak göçmenler karaya çıkartıldı.

MARMARİS VE FETHİYE'DE 74 GÖÇMEN YAKALANDI, 22 GÖÇMEN KURTARILDI
MUĞLA’nın Marmaris ve Fethiye ilçesinde, yasa dışı yollarla yurt dışına gitmeye çalışan 74 kaçak göçmen yakalanırken, Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 22 göçmen ise kurtarıldı. Ayrıca, 74 göçmenin kaçışını planladıkları ileri sürülen 2 organizatör de gözaltına alındı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Muğla’nın Fethiye ilçesi açıklarında şüpheli bir motor yat olduğunu tespit etti. Bölgeye hücum bot ile geçen ekipler, şüpheli motor yatı durdurarak incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerde, kamara ve tuvalette aralarında çocuk ve kadınların olduğu 74 kaçak göçmen yakalandı. 74 göçmen ve organizatör olduğu ileri sürülen 2 şüpheli kıyıya çıkartıldı. Doktor kontrolünden geçtikten sonra yiyecek ve içecek verilen 74 göçmen araçlarla Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, 2 şüpheli ise nöbetçi Savcı talimatıyla gözaltına alındı.

MAHSUR KALAN 22 GÖÇMEN KURTARILDI

Öte yandan, Marmaris ilçesinde avlanan bir balıkçı, Bozburun Mahallesi açıklarındaki bir can salı olduğu ihbarını verdi. Bunun üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri, can salı içerisindeki 13 göçmeni kurtardı. Ayrıca, ekipler aynı bölge yakınlarında Yunanistan sahil güvenlik unsurlarınca geri itilen 9 göçmenin daha olduğu bilgisini edindi. Yapılan araştırmada, 9 göçmen daha bulunarak kıyıya çıkartıldı. İşlemleri tamamlanan 22 göçmen Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.