Koronavirüs –Kovid-19 salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor. Bakanlığın kararı sonrasında valilikler bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu İzmir’de de çalışmalarını hızlandırdı. Yapılanma içinde yer alan Türk Kızılayı ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koştu. İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama/yasaklama getirilen vatandaşların 112, 155, 156 numaraları üzerinden ulaştığı destek grubu sahadaki çalışmalarını ise sürdürüyor.

Türk Kızılayı’nın tarihten gelen bir misyona sahip olduğunu belirten İzmir Şube Başkanı Kerem Fahri Baykalmış, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Baykalmış, “Bakanlığımızın genelgesiyle 65 yaş ve üzeri ile bağışıklık sistemi düşük, ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan vatandaşlarımız için kısıtlama kararı alınmıştı. İzmir Valiliğimizin koordinasyonunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk Kızılayı, geçmişten bu güne milletin yanında olmuş, vatandaşının yardımına koşmuştur. Aynı birikim ve ruh ile çalışmalarını sürdürmektedir” dedi. Baykalmış, Türk Kızılayı Genel Merkezi’nin de çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi.

İzmir’in nüfus yapısı itibariyle yaşlı nüfusa sahip kentler arasında ön sıralarda yer aldığını belirten Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı ise çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Şanlı, “Biz, şubelerimiz aracılığıyla valilik ve kaymakamlıklarımızla koordineli saha çalışmalarına destek veriyoruz. Kızılay’ın müthiş bir lojistik gücü ve organizasyon kabiliyeti var. Gönüllü bağışçılarımız ve duyarlı vatandaşlarımızın destekleriyle çok önemli başarılara imza atan kurumumuz yine aynı duyarlılıkla çalışmalarını yürütüyor.  Konak ilçemiz de yaşlı, ihtiyaç sahibi vatandaşımızın olduğu bir yer. Gelen taleplere ve  isteklere mümkün olduğu kadar hızlı yetişmeye çalışıyoruz” dedi.

Şanlı ayrıca, İzmir’de şubesi bulunmayan ilçelere de destek verdiklerini, talep gelmesi durumunda oluşturulan ekiplerin bölgeye giderek gerekeni yaptıklarını ifade etti.