GÜNDEME BAKIŞ - Almanya ve Türkiye olmak üzere faaliyet gösteren bir şirketin genel müdürü olan iş insanı Y.A.A'nın peşini 2012’de ünlü bir iş insanını, kurduğu çeteyle kaçırmasıyla haberlere konu olan Mevlüt Türksoy (David Dennis Astor) bırakmıyor.

ALMANYA’DA BIÇAKLI SALDIRI

Geçtiğimiz hafta Almanya’ya giden ve burada ticari görüşmeler yapan iş insanı yaşadığı evinden çıkışı sırasında Türksoy tarafından yolu kesildi. İş insanı Y.A.A'dan tehditle para isteyen Türksoy, bir süre sonra Türk iş insanına bıçak çekti.

Tüm bu anlar güvenlik kamerası tarafından da kaydedildi.

POLİS HIZLI GELMESEYDİ BELKİ DE BUGÜN YAŞAMIYORDUM

Yaşadıklarını anlatan iş insanı Y.A.A, “2 Eylül’de Almanya’ya gittim. Burada görüşmelerim vardı. Evimin önünde Mevlüt Türksoy beni beklemiş. Üzerime yürüdü. Bana saldıracağını anladım. Sakinleştirmeye çalıştım. Bana bıçak çekti. ‘Seni de aileni de öldüreceğim’ diye tehditler savurdu. O anda yanımda olan eniştem araya girdi. Acil polis çağırmasını istedim. Zaman kazanmak için onu lafa tuttum. Polis çok hızlı bir şekilde geldi. Ölümden döndüm. Türksoy, Türkiye’de adam kaçırma olaylarına karışmış bir isim. Geçmiş tüm ulusal haberlere bakılınca bunlar zaten ortaya çıkıyor.  Beni de sürekli tehdit edip para istiyor. Ölümle tehdit ediyor. Sürekli peşimde. Bu sefer ama suçüstü yakalandı. Almanya’da Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Polis hem benim hem de şahitlerin ifadesini aldı. Çok şükür kurtulduk. Alman polisi üc araç ve altı polis ekibiyle hızlı bir şekilde gelmeseydi belki de bugün yaşamıyordum. Mevlüt Türksoy Türkiye’ye de giremiyor. Kırmızı bültenle aranması var. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Suçüstü yakalandı. Yasak olan siyah sustalı bıçak yerinde alman polis tarafından ele geçirildi. Umarım bu sefer cezasını alır ve Türkiye'ye iadesi hızlı bir şekilde gerçekleşir” dedi.