Atalay’ın imzaladığı 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesine göre, ücreti 3 bin 500 TL’nin altındaki işçiye 150 TL iyileştirme, tüm işçilere bu yıl için yüzde 8+4, 2020 için yüzde 3+3 ve enflasyon farkı oranında zam yapılacak. Atalay ise kendi hesaplarına göre enflasyonun yüzde 17 olduğunu söylemiş ve hükümetin yüzde 5’lik teklifi için ‘kabul edilemez’ demişti.

‘BENI BILEN BILIR’
Atalay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a söylediği bu sözler nedeniyle gelen tepkiler üzerine şu açıklamayı yaptı: “Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım. Beni tanıyan , bizim geçmişimizi bilenler tanır. Biz her zaman işçilerden yana olduk, olmaya da devam edeceğiz.”

Sendika başkanı ayrıca ‘tüm işçilerin haklarını savunmakla mükellef’ olduğunu savunarak “Taşeron, geçici işçi, maaş zamları çözülene kadar ben bu sorunları dile getireceğim” ifadelerini kullandı.
ÖZEL: YÜZDE 15 ZAM TALEBINDEN YÜZDE 8’E IMZA
Özel ise Twitter’dan Atalay’ın açıklamalarına tepki gösterdi: “Türk-İş Başkanı yüzde 15 zam talebiyle oturduğu masada yüzde 8’e imza atmayı ‘Uzasa işi karıştıracağız’ sözleriyle açıklıyor. Uzatmadığınız şey; kamu işçisinin alınterinin, emeğinin karşılığına erişme hakkı, daha insani koşullarda çalışma ve yaşama ihtimali!”