Hürriyet Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi'nde ilk iki katında TÜGVA bulunan 5 katlı bir binanın yanında saat 06.30 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken binanın camları kırıldı. 

Gaziosmanpaşada TÜGVA binasının yanında EYPli patlama

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Zaman ayarlı EYP parçalarının bulunduğu belirtilen açıklamada, "Bugün saat 06.00 sıralarında Gaziosmanpaşa İlçemiz, Hürriyet Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan Türkiye Gençlik Vakfı Şubesi önünde bir patlama ihbarı alınmıştır. Sevk edilen güvenlik görevlilerimizce yapılan ilk tespitlerde; binada cam kırılması ve dış cephede hasar meydana geldiği, herhangi bir yaralı ve can kaybı bulunmadığı anlaşılmıştır. Olay yerinde yapılan incelemelerde, zaman ayarlı EYP parçaları elde edilmiştir. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

TÜGVA'DAN AÇIKLAMA

TÜGVA'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Türkiye Gençlik Vakfı Gaziosmanpaşa İlçe Temsilciliğimize yapılan bombalı saldırıda can kaybı ya da yaralanma yaşanmamıştır. Emniyet güçleri saldırı hakkında geniş kapsamlı soruşturma yürütmektedir." denildi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: BOMBALI SALDIRIYI LANETLİYORUZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter'dan yaptığı açıklamada, 'Türkiye Gençlik Vakfı Gaziosmanpaşa Temsilciliği’ne sabah saatlerinde yapılan bombalı saldırıyı lanetliyoruz. TÜGVA’ya geçmiş olsun. Her türlü saldırı ve provokasyonla mücadele devam edecek…' dedi.

AK PARTİLİ ÜNAL: BOMBALI SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye Gençlik Vakfı Gaziosmanpaşa Temsilciliğine sabah saatlerinde yapılan bombalı saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralanma ya da can kaybı olmamasına sevindim. TÜGVA camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ AKBAŞOĞLU: FAİLLER YARGI ÖNÜNDE HESAP VERECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, "Hain saldırıyı lanetliyorum. Failler mutlaka yargı önünde hesap verecektir. Bu tür saldırılar TÜGVA'lı genç kardeşlerimi hiçbir şekilde yolundan döndüremez ancak inanç, azim ve gayretlerini artırır" dedi. 

Gaziosmanpaşada TÜGVA binasının yanında EYPli patlama

PATLAMA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Bu arada patlama anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, TÜGVA'nın bulunduğu 5 katlı binanın önüne kimliği belirsiz bir şüphelinin geldiği, bir süre bina önünde bekledikten sonra bahçeye girdiği ve çıktığı anlar görülüyor. Görüntünün devamında ise, bahçede patlama meydana geliyor. Çevrede esnafı İbrahim Sönmez, "Ağır bir patlama ve sarsıntı oldu" diye konuştu.

TÜRKİYE GENÇLİK VAKFI GENEL BAŞKANI ENES EMİNOĞLU'NDAN PATLAMA SONRASI İLK AÇIKLAMA

Sabah saatlerinde yaşanan patlama sonrası binaya gelen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı Enes Eminoğlu burada yaptığı incelemeler sonrası basın açıklaması gerçekleştirdi.

TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu “Gaziosmanpaşa’da olayın yaşandığı yerdeyiz. Elhamdülillah can kaybımız yok sadece maddi zayiatımız var. Bir can kaybı yaralanma yok. Biz bu olayın özellikle son dönemde Türkiye’nin Türkiye Gençlik Vakfı’mızın hedefe konulmasının bir sonucu olduğunu düşünüyoruz. Tüm basın mensuplarının önünde bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Bu gibi olayların daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Öncelikle Emniyet güçlerimiz eğitim ve gençlik faaliyeti yapan vakfımızın bu çalışmasını yakından takip ediyorlar. Emniyet güçlerimiz ile sıkı takip içerisindeyiz. Bu konunun hem hukuki hem süreçleri detayların takipçisi olacağız. Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Bu saldırı sadece Türkiye Gençlik Vakfı’na, gençlerimize yapılmış bir saldırı değildir. İsminde ve tabelasında Türkiye yazan bütün kurum ve kuruluşlarına yapılmış bir saldırıdır. Bu gibi saldırılar bizim çalışmalarımızı, heyecanımızı, aşkımızı ve motivasyonumuzu kesinlikle bir adım dahi geri götürmeyecektir. Biz aynı şekilde inançla, bilinçle ve şuurlu bir şekilde çalışmalarımıza gençliğe ulaşmada il il, ilçe ilçe çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hepimize geçmiş olsun. Bu tür olaylar tekrar yaşanmamasını tekrar temenni ederek bu olayı lanetliyoruz ve kınıyoruz. Allah bir daha böyle durumu yaşatmasın, Rabbim hepimizi korusun” dedi.

Olayın detayını emniyet güçleri tarafından araştırıldığını kaydeden Eminoğlu “ Sabah 06.00’da bir ses bombası olduğunu ilk tespit edilen durum. Bu konu hakkında Emniyet güçlerimiz bilgi verdiği takdirde gerekli bilgilendirmeleri paylaşacağız” şeklinde konuştu.