GÜNDEME BAKIŞ – Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un ani vefatının ardından CHP İzmir İl Başkanlığı partinin adayını belirlemek ve görüşmeler yapmak için yetkiyi CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’e verdi.

SALI SEÇİM VAR

Önümüzdeki Salı günü olağanüstü toplanacak mecliste 18 CHP’li, 10 AK Partili, 2 MHP’li, 1 DEVA Partili meclis üyesi gizli oyla yeni başkanı belirleyecek.

MENEMEN GİBİ OLMAMASI İÇİN…

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanmasının ardından stratejik hata yaparak seçimi AK Parti’ye kaptıran CHP’de, bu sefer farklı bir taktik izlenecek.

SALI GÜNÜ GRUP KARARI ALINACAK

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, meclis üyeleriyle bir araya gelecek. Yücel “nabız” yoklayarak meclis üyelerinin eğilimi ölçecek. Menemen’de sürecin dışında kalmayı tercih eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, herhangi bir kaza olmaması için meclis üyeleriyle telefon diplomasisi görüşecek. Kararsız olanları “ikna” etmeye çalışacak. GÜNDEME BAKIŞ’ın edindiği bilgiye göre, Yücel meclis grubunu Salı günü toplayarak adayın belirlenmesi için “oylama” yapacak. Çıkan isim partinin adayı olacak.

GENEL MERKEZ YÖNETİCİSİ…

Yücel’in yakın çevresine süreçle ilgili olarak genel merkez yöneticisinin kente gelmeyeceğini söylediği öğrenilirken, bu durum önümüzdeki hafta sonu netlik kazanacak.  

İSİMLERİ ÖNE ÇIKANLAR

CHP grubundan 5 meclis üyesinin ismi öne çıkmış durumda. Parti Meclisi Üyeliği de yapan Meclis birinci Başkanvekili Özkan Yıldız’ın ismi başkanlık için geçiyor. Özkan’ın bu konuda meclis üyeleriyle temasa geçtiği öğrenildi. Uygur’un göreve başında olmadığı zaman sürekli başkanvekili olarak bıraktığı ve birlikte yakın siyaset yaptığı Mithat Tekin ismine bazı meclis üyelerinin destek verdiği öğrenildi. Uygur ailesinin ve CHP Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın’ın da Tekin ismine sıcak baktığı bildirildi.  Yerel seçimlerde belediye başkan aday aday adayı olan meclis üyesi Yıldırım Baytekin, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sıla İlgi Akkaş, yerel siyasetin yakından tanıdığı Sefer İpekli’nin kızı Sultan İpekli’nin de gönlünden başkan adaylığı geçtiği ifade edildi.