GÜNDEME BAKIŞ - Torbalı Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur, 3 Temmuz’da oğlu Efe Uygur’u belediyeye bağlı şirkete genel müdür yardımcısı olarak atadı. Bu atamanın hemen sonrası baçı meclis üyeleri Uygur’u uyardığı ancak Uygur’un yaptığı atamanın arkasında durduğu öğrenildi.

AK PARTİLİLER ORTAYA ÇIKARDI!
Torbalı Belediyesi’nde bu atama kulaktan kulağa hızlı bir şekilde belediye içerisinde yayıldı. AK Partililer, atamayı ortaya çıkardı. Bu durum ilk olarak sosyal medyada ardından da internet basınında yer aldı.

PARTİLİLER BİRBİRİNİ ARADI!
Pazar günü öğlen saatlerine doğru partililer Torbalı’da yaşanan olayı birbirleriyle paylaştı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de “oğul atamasını” dün basında çıkan haberlerde öğrendi. Yücel’in gün boyu telefonu susmadı. Partililer, Yücel’den konuya müdahale etmesini istedi.

AÇIKLAMASI TERS TEPTİ!
Uygur, konunu basında yer almasının ardından bir açıklama yaparak atamanın gerekçesini anlattı. Ancak burada kullandığı, “Güveneceğim başka kimse yoktu” sözleri tepkinin daha da büyümesine neden oldu.

GENEL MERKEZ DEVREYE GİRDİ
Yücel, konuyla ilgili Başkan Uygur’la telefonda görüştü ardından CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a konuyu aktardı. Torun da konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirdi. 

KABUL EDİLEMEZ
Bu süreçte Torun Gündeme Bakış’a, “Genel başkanımızın sözleri, açıklamaları ortada. Liyakate dayalı atamalar olmalı. Bu atamayı kabul etmiyoruz. Gereken yapılacak” dedi.

OĞLUN YA İSTİFA ETSİN YA GÖREVDEN AL!
Daha sonra Torun, Uygur’la görüştü, “Yaptığınız doğru değil. Oğlunuz ya istifa etsin ya da görevinden alın. Kamuoyunu rahatlatan bir açıklama yapın” talimatını verdi.

UYGUR-YÜCEL GÖRÜŞMESİ
Bu süreçte Uygur ve Yücel defalarca telefonda görüştü. Sonunda da Uygur’dan yazılı bir açıklama geldi. Açıklamada CHP’li Uygur, “ Öncelikle yaşanan olayla ilgili herkesten özür dilerim. Benim ve yönettiğimiz belediye üzerinden zor durumda bıraktığım, kişilerin daha fazla linç edilmesine müsaade edemeyeceğim. Eğer ortadaki yanlış, oğlumun ücretli görev almasıysa görevine bugün itibari ile son veriyorum” ifadelerine yer verdi.