GÜNDEME BAKIŞ – Geçtiğimiz hafta vefat eden Torbalı Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur’un ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, meclisi yeni başkanı belirlemek için bugün saat 14.00’da olağanüstü toplantıya çağırdı.

SEÇİM YAPILACAK

Gizli oyla yapılacak seçimin ilk iki turunda üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek.

CHP ADAYINI BELİRLEDİ

Menemen’de çoğunluğu elinde bulundurmasına karşı seçimi AK Parti’ye kaptıran CHP, Torbalı’da benzer bir olayın yaşanmaması için işi sıkı tuttu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer süreci birlikte yönetti ve CHP’li meclis üyeleriyle defalarca görüştü. Yapılan görüşmelerde Uygur’a en yakın isim olan Mithat Tekin ismi öne çıktı. Yücel, bugün saat 12.00’da meclis grubunu son kez toplayacak. Burada yapılacak oylamada başkan adayı kesin olarak belirlenecek.

SÜREKLİ VE ŞAHİN TOPLANTI YAPACAK

Aday çıkarıp çıkarmama noktasında kararsızlık yaşayan cumhur ittifakında bugün saat 11.00’da kritik bir toplantı gerçekleştirilecek. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin meclis üyeleriyle görüşecek. AK Parti aday çıkarması durumunda bu isim Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar olacak. AK Parti’de aday çıkarma formülünün ağır bastığı bildirildi.