GÜNDEME BAKIŞ -  Torbalı Belediye Meclis toplantısı Başkan Uygur başkanlığında gerçekleşti. Mecliste bir arsa satışı ile ilgili konu gündeme geldi. AK Parti döneminde Torbalı için tarihi denilecek satışların yapılmasından kaynaklı söz alan AK Parti Meclis Sözcüsü Özgür Erman Çağlar, "Bizim dönemimizde kiralama, tahsis ve satın alma yolu ile 1 milyon metrekare belediyemize yer kazandırdık. Sattığımız yerleri de hep proje ve hizmet karşılığında sattık. Ama siz iki yıldır festival ve şenliklerden başka bir şey yapmadınız, bir de üstüne belediyenin arsalarını satıyorsunuz. Sattığınız arsaların parasını nereye harcadığınızı merak ediyoruz. Bu konuda bir soru önergemiz olacak” dedi.

ÇAĞLAR ALINAN YERLERİ SAYDI

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar, AK Parti döneminde Torbalı Belediyesi’ne kazandırılan yerlerin listesini tek tek açıkladı. Çağlar, “22 bin metrekare millet bahçesi, 3 bin 248 metrekare Torbalı Mahallesi meydanı, 35 bin 320 metrekare Kaplancık mahallesi, 9 bin 441 metrekare Çaybaşı mahallesi, 70 bin metrekare Özbey Mahallesi, 159 bin 796 metrekare Ahmetli mesire alanı, 200 bin metrekare Fetrek ağaçlandırma alanı, 120 bin metrekare asfalt şantiyesi kiralama ve tahsis yolu ile belediyemize kazandırıldı. Bunun yanında 222 bin 600 metrekare Göllüce mesire alanı, 1.829 metrekare huzurevi bahçesi, 2 bin 461 metrekare Atatürk Mahallesi meydanı, 2 bin 402 metrekare Cumhuriyet mahallesi meydanı, 19 bin 660 metrekare Sağlık meslek lisesi alanı, 678 metrekare iki adet imarlı parsel Subaşı Mahallesi, pancar mahallesinde imarlı 597 metrekare, Ayrancılar suyunbaşında 8 bin 700 metrekare, Kemalpaşa yolunda 4 bin 710 metrekare zeytinlik, 300 metrekare Çapak’ta imarlı arsa, 2 bin 563 metrekare Yazıbaşı sanayi park alanı, 469 metrekare Yoğurtçular köy konağı yeri, Çapak Mahallesinde 12 bin 416 metrekare, Dağkızılca mahallesinde 260 metrekare, Atatürk Mahallesi’nde 2 bin 97 metrekare, Göllüce köy içinde 32 bin metrekare, Ayrancılar’da 2 bin 921 metrekare, Muratbey mahallesi eğitim tesisi 10 bin 636 metrekare, Çaybaşı mahallesinde 5 bin 500 metrekare parasını vererek satın aldığımız, belediyemize kazandırdığımız yer var. Toplamda belediyemize 1 milyon metrekareye yakın yer kazandırdık” dedi.

PARA VERİP SATIN ALDIKLARINIZI DA SAYSANIZA!
Başkan Uygur ise, “Bizim dönemimizde 21 köy kapatılmadı. Köy mallarından devrolan arsaları ‘Biz kazandırdık’ diye sayıyorsunuz. Para verip satın aldıklarınızı da saysanıza’ dedi.

MECLİSİ TERK ETTİLER
Bu açıklamaların üstüne ‘Varsa sizin satın aldıklarınız siz sayın’ diyen Çağlar’a Başkan Uygur, “Size bir duvar tapu bırakmıştım 2014’te. Ertuğrul Mahallesi dört yolunu bile ben aldım. Geçtiğimiz dönem arsa satışları yaptığınızda karşısında tek bir proje göstermediniz. ‘Biz AK Partiyiz alırız da satarız da’ dediniz. Meclis tutanaklarında var. 100 milyon liralık yer sattınız Torbalı’ya ne kazandırdınız. Şu başkanınızı getirin hesap versin. Ulan Torbalı’yı sattınız, saldınız” dedi. Bunun üzerine AK Parti Grup Sözcüsü Özgür Erman Çağlar, “Senin karşında emir erin yok, meclisi yönetiyor olman bizi de yöneteceğin anlamına gelmez, haddini bil, saygısızlık yapma, senin karşında Cumhur İttifakı var” dedi ve meclis üyeleri toplantıyı terk etti. 

GÜNAYDIN’DAN SERT AÇIKLAMA
AK Parti Torbalı İlçe Başkanı Selman Günaydın, Uygur’a çok sert tepki gösterdi. Günaydın, “Torbalı Belediye Başkanı Sayın İsmail Uygur'un, bugün yapılan belediye meclis toplantısındaki tavırları ve kullandığı galiz ifadeler, insani olgunluğa, siyasi ahlaka ve temsil ettiği makamın geleneğine yakışmamaktadır.  Torbalı'mız, farklı görüş ve düşüncelerdeki insanların birlikte huzur içinde yaşadığı, hoşgörü ve diyalog kültürünün beşiği durumundaki bir ilçedir. Güzel ilçemizi kutuplaştırmayı amaçlayan, asgari siyasi nezaketten uzak, çatışma ve gerilimden medet uman sığ bir siyasi tutumu benimseyen Sayın İsmail Uygur'u şiddetle kınıyoruz.

Demokrasilerde siyaset, rekabet zemininde yapılır. Rekabetin tarafları ise siyasi partilerdir. Rekabetin esas ve meşru olduğu siyasi alanda, rekabetle beraber mutlaka bulunması gereken bir şey daha vardır ki, o da nezakettir. Nezaketten ve ahlaktan mahrum bir siyasi anlayışın topluma vereceği bir şey yoktur” dedi.

SINIFTA KALDI
AK Partili Günaydın, sözlerine şöyle devam etti:

“Söz, sahibinin kalitesini gösterir. Büyüklerimiz, 'Üslub-u beyan, ayniyle insan' diyerek, kişinin üslubunun, kişiliğinin en önemli yansıması olduğunu belirtmişlerdir. Milletin helal oylarıyla seçilmiş belediye meclis üyelerine karşı 'lanlı-lunlu' konuşmak, en hafif tabiriyle edepsizliktir. Siyaset bir kültürdür, bir edeptir, bir yaşama terbiyesidir, bir inceliktir. Siyasetçilerin edep yönetimini iyi bilmesi gerekmektedir. Maalesef Sayın Uygur bu konuda sınıfta kalmıştır.  Cumhur İttifakı mensubu belediye meclis üyelerimiz tahriklere kapılmamış, yapılan edepsizliğe karşı edeplerini koruyarak demokratik haklarını kullanıp oturumu terk etmişlerdir. Kendilerini ferasetlerinden, nezaketlerinden, sabırlarından ve ilçemize karşı olan sorumluluklarını bilen tavırlarından dolayı kutluyorum. Hepsine çok teşekkür ediyorum.  Sayın Uygur mecliste bu çirkin ifadeleri kullanırken, Millet İttifakı içerisindeki meclis üyesi arkadaşlarımızın buna sessiz kalması, itiraz etmemesi, reddetmemesini de uygun bulmadığımızı ifade etmeliyim. Sayın Uygur'un bu kaba ve nobran tavırlarını onaylamadıklarını, özel sohbetlerde fırsat buldukça bizlere bu konuda yakınmalarda bulunduklarını biliyoruz.  Buradan kendilerine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu çirkin sözleri, bu argo dili reddettiğinizi lütfen açıklayın. Siyasette bu tür davranışların yeri hiçbir biçimde olamaz. Bizim önceliğimiz Torbalı'dır. Torbalı'nın huzuru, birliği ve beraberliği en değerli hazinemizdir. Bu ilçenin toplumsal barışını, bir kişinin siyasi hırslarına kurban etmeyeceğimizi hep birlikte gösterelim”