GÜNDEME BAKIŞ- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un vefatının ardından belediye meclisi olağanüstü toplanarak yeni başkanını seçti.  Seçimde CHP’den Mithat Tekin, AK Parti’nden Özgür Erman Çağlar aday oldu. İlk turda CHP'li Tekin 16, AK Partili Çağlar ise 15 oy aldı. İkinci tur oylamada ise CHP'li Tekin 17, AK Partili Çağlar 14 oy aldı. Üçüncü turda CHP'li Tekin 17, AK Partili Çağlar ise 14 oy aldı ve Torbalı'nın yeni başkanı Mithat Tekin oldu.

CHP'DEN İSTIFA ETTİ
Deva Partisi seçimden önce bir meclis üyelerinin CHP'nin adayına oy atacağını açıklamışti. 18 üyesi bulunan CHP'de Tekin'in 17 olması sonrası bir fire verildiği görüşü hakim oldum. Meclis toplantısı sonra CHP'li  Mustafa Akbıyık partisinden istifa ederek AKParti'ye geçti.

SEÇİMDEN ÖNCE AÇIKLADIĞIMIZ GİBİ OY KULLANDIK
Konuyla ilgili Deva Partili Meclis üyesi İknur Demirtaş’tan açıklama geldi. Seçim öncesi yapılan açıklama doğrultusunda CHP’nin adayına oy kullandığını kaydeden Demirtaş, “Seçim öncesi gerek genel merkez ve gerek teşkilatımız olarak düşüncelerimizi açıkladık. Seçimde de bu yönde davrandık. Bu yönde yapılan spekülasyonlarla ilgilenmiyoruz” dedi.