Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de Büyükşehir ve 24 ilçede iktidar olan CHP’de, Karaburun ve Torbalı Belediye Başkanlarının yaptığı atamalar kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanmıştı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, kendisini belediye şirketine müdür olarak atamış ve 7 bin 500 lira maaşa almasının önünü açmıştı. Olayın ortaya çıkmasının hemen ardından parti genel merkeze devreye girmiş, Erdoğan gelen tepkiler üzerine müdürlük görevinden ayrıldığını açıklamıştı. 

OĞLUNU GENEL MÜDÜR YARDIMISI YAPINCA ORTALIK KARIŞTI
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur ise, üniversite okuyan oğlunu belediye şirketine genel müdür yardımcısı olarak ataması parti içerisinde daha büyük bir yarattı. Konunun basına düşmesinin hemen ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun devreye girdi. Bu sırada da kamuoyundan atamaya büyük tepki geldi. Uygur, dün (pazar) akşamüzeri oğlunu görevden aldığını açıkladı ve kamuoyundan özür diledi.

VE YÜCEL DEVREYE GİRİYOR!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in her iki ilçede yaşanan atamalardan rahatsızlık duyduğu kaydedildi. Yücel’in, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarıyla bu hafta içerisinde toplantı yapacağı bildirildi. Yücel’in başkanları atamaları liyakate göre yapmaları konusunda uyaracağı; eş dost ve akraba atamaları yapmamalarını isteyeceği belirtildi.