GÜNDEME BAKIŞ- Torbalı Belediye Meclisi Nisan ayının birinci oturumu Başkanvekili Özkan Yıldız yönetiminde gerçekleşti. Pazartesi günü gerçekleşmesi gereken ancak CHP’li meclis üyelerinin gelmemesi üzerine yeterli çoğunluk sağlanamaması nedeniyle bugüne ertelenen kritik belediye meclis toplantısı tamamlandı. Belediye Başkanı İsmail Uygur’un 30 Milyon ABD Doları, 4 Milyar Japon Yeni ve 217 Milyon Türk Lirası olmak üzere 3 ayrı madde ile toplamda 800 milyon bulan 3 ayrı kredi kullanmak için yetki istediği tartışma yarattı.


UYGUR MECLİSE YİNE KATILMADI
Sağlık sorunları devam eden ve hastanede tedavi gören Belediye Başkanı İsmail Uygur, bu meclis toplantısına da katılmadı. Torbalı Belediye meclisini, meclis başkanvekili Özkan Yıldız yönetti. CHP’li meclis üyelerinin tam kadro katıldığı meclis toplantısına CHP’li Yıldırım Baytekin, DEVA Partili İlknur Demirtaş ve AK Partili Şenol Güler mazeret bildirerek katılmadılar. Meclis toplantısına vatandaşın ilgisi de yoğun oldu. Sakin başlayan belediye meclisinde komisyon üye seçimleri yapıldı. Denetim ve faaliyet raporlarının da oylandığı belediye meclisinde son olarak da borçlanma maddeleri gündeme geldi.

ÇAĞLAR AKLIMIZLA ALAY EDİLİYOR
Meclis Başkanvekili Özkan Yıldız, krediler hakkında bilgilendirme yaparak, “Her ne kadar meclis gündemine 3 ayrı kredi maddesi getirmiş olsak da, biz belediye olarak bu kredilerin sadece bir tanesini kullanacağız. Önceliğimiz 5 projede kullanılmak üzere 217 Milyon liralık İller Bankası kredisi. Ancak İller Bankası’ndan kredi alamazsak, diğer yabancı kredilere yönleneceğiz” dedi. Bunun üzerine söz alan AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Özgür Erman Çağlar, “Hiçbir meclis üyesiyle kişisel bir sorunumuz yok. Doğruları söylemekten kimse bizi alıkoyamaz. Ben 23 yıllık avukatım, meclis üyeleri de hepsi iş güç sahibi okuduğunu anlayan insanlar. Siz burada aklımızla alay eder gibi, 3 tane gündem maddesi getirip ‘bunun bir tanesi çekecektik’  denmesi belediyenin durumu ciddiyetini bağdaştıramadığını üzülerek söylemek istiyorum. Bu olmasa bu olmasa bu kredi, bu olmasa bu kredi olarak ayrı şekilde gündeme getirebilirdi.  Buradaki 7, 8 ve 9’uncu maddeler birbirinden son derece bağımsızdır başlı başına gündem maddeleridir. Bu oylama hukuku uygun değil. Meclis üyeleri burada suç işliyor olabilirler. Bu konunun detaylı bir şekilde incelenmesini ve görüş alınmasını istiyoruz. Samimi CHP’li belediye meclis üyelerinin de bu karara imza atmak istemediklerini biliyorum” dedi.

KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ
Kredi talebi Bütçe ve Kesin Hesap Komisyonu’nda incelenerek önümüzdeki mecliste tekrar gündeme alınacak. Meclis başkanvekili Özkan Yıldız, önümüzdeki meclise Belediye Başkanı İsmail Uygur’un da katılacağını söyledi.