GÜNDEME BAKIŞ - TOKİ İmar planlarında “rekreasyon alanı” olan 21 bin 423 metrekare alanı 25 milyon 718 bin 400 bedelle, yine aynı bölgede imar planlarında açık spor alanı olan arazi ise 15 milyon TL’ye satışa çıkartıldı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen müzayedede rekreasyon alanı 51 milyon 900 bin TL’ye satıldı. Spor alanı ise İstanbul’dan bir alıcıya 60 milyona satıldı. Spor alanını alan Karşıyakalı İş insanı Nurettin Memur, bu alanı almaktan vazgeçtiklerini kamuoyuna duyurdu.

REKREASYON ALANINI ALAN FİRMA…
Şimdi gözler rekreasyon alan firmaya çevrildi. Gündeme Bakış’ın o alanı firmayı araştırdı ve Diyarbakır merkezli bir firmaya ulaştı. Ancak bu yetkili makamlarca henüz doğrulanmadı. Bu arada 25 milyon TL’ye satışa çıkan ve alana 2 katından fazla para veren firmanın  yine müzayede satışa çıkarılan Aliağa’daki 2 bin 654 metrekare Pazar alanına 3 milyon 400 bin TL verdiği ortaya çıktı. Pazar yeri 1 milyon 300 bin TL’den satışa çıkmıştı. Pazar yeriyle ilgili, “775 sayılı yasaya tabidir. Kullanım hakkı 775 sayılı amaçlarında kullanılmak üzeren Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na aittir “ bilgini notu dikkat çekti.

TOKİ’DEN AÇIKLAMA
Öte yandan Gündeme Bakış TOKİ’nin üst düzey bir yöneticisine ulaştı ve, “Mavişehir’deki alanları kim aldı?” diye sordu. Yetkili, “İhaleler kesinleşmedi. Vazgeçenler, itirazlar olabilir. Değerlendirme devam ediyor. Süreç tamamlandığında alanlar kamuoyuyla paylaşılacak” açıklamasında bulundu.