GÜNDEME BAKIŞ - TOKİ İmar planlarında “rekreasyon alanı” olan 21 bin 423 metrekare alanı 25 milyon 718 bin 400 bedelle, yine aynı bölgede imar planlarında açık spor alanı olan arazi ise 15 milyon TL’ye satışa çıkartıldı. Müzayedede rekreasyon alanı 51 milyon 900 bin TL’ye satıldı. Spor alanı ise 60 milyo TL’ye alıcı buldu. Her iki alan için müzayede kıyasıya bir rekabetin yaşanması, “Buralar imara mı açılacak?” sorusunu akla getirdi.  Karşıyaka ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Belediyesi başta olmak üzere STK’lar bu satışlara sert tepki gösterdi.

MEMURLAR ALMIŞTI
Öte yandan Gündeme Bakış spor alanının kimin aldığını ortaya çıkarmıştı. Yaptığımız araştırma sonucunda spor alanını Karşıyakalı iş insanı, AK Parti İzmir eski il yönetici Niyazi Memur’un oğlu Sefa Memur’un aldığı belirlenmişti. Tepkiler sonucunda aile bu karardan vazgeçmişti. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “İhaleyi kazananlar bize rağmen oraya bir şey yapmayacağını söyledi” açıklamasında bulunmuştu.

İHALE İPTAL EDİLDİ
Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; Memurlar’ın ihaleden çekilme kararı sonrası TOKİ ihaleyi iptal etti. Başkan Tugay, “Eğer böyleyse gerçekten çok sevindirici. Spor alanın ihalesinin iptalini zaten bekliyorduk.  Hem spor hem de rekreasyon imarlı alanların kamuda kalması gerekiyor. Biz o alana talibiz. Başlangıç fiyatından satılırsa almak isteriz. Konunun yakından takipçisiyiz. Gerekli girişimlerde bulunacağız” dedi.

KAMULAŞTIRMA HAMLESİ GELMİŞTİ
Karşıyaka Belediyesi’nin Ekim ayı meclis toplantısında rekreasyon alanıyla ilgili kamulaştırma kararı alınmıştı.