İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılacak sosyal konut projesi kapsamında hak sahipleri kurayla belirlendi. TOKİ'nin sosyal konut projesi kapsamında ilçede yapacağı 2+1 konutların hak sahiplerinin kura çekilişi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü spor salonunda noter huzurunda yapıldı.

TOKİ Proje Uzmanı ve İzmir Projesi Sorumlusu Mehmet Öç, çekiliş öncesi yaptığı konuşmada, ilçedeki konut inşaatlarının şu an yüzde 11 seviyesinde olduğunu belirtti. 679 adet konut yapıldığını aktaran Öç, şu bilgileri verdi: "Bunun 282 adedi alt gelir grubu dediğimiz 2+1 konutlar. 397 adet de orta gelir grubu olan konutlarımız var. Orta gelir grubu dediğimiz 3+1 konutlarında 300'e yakın başvuru olduğu için onda kura çekilişi yapmıyoruz. Onlara başvuru sıralarına göre konut seçtireceğiz. 2+1 konutlar için 695 adet başvuru var bunlar için kura çekilişi yapacağız. Başvuranlardan 1 tane şehit ailemiz var direkt hak sahibi oluyor. 45 tane engelli vatandaşımız var yüzde 5 kontenjan ayrıldığı için 14 kişi yapıyor. 208 tane emeklimiz var, konut sayısının yüzde 25'i kadar konut verileceği için 71 tanesine konut verilecek. Diğer kalanlar ise diğer vatandaşlar arasında kura çekilecek." Konuşmanın ardından çekilişler noter huzurunda gerçekleştirildi.

SEVİNÇ GÖZYAŞI DÖKTÜLER
Kura çekilişi sırasında isimlerinin okunduğunu duyan kimi vatandaşlar yıllardır hayalini kurduğu eve sahip olacağı için sevinç gözyaşı döktü.

İki çocuk annesi Ayşe Dündar (41), kura da isminin çıkmasından büyük bir mutluluk duyduğunu anlatarak "Çok mutluyuz çok şükür bize çıktı, inşallah herkese çıkar. Kirada yaşıyordum ev sahibi oldum. Allah herkesin yardımcısı olsun." dedi. Kura çekimlerine 6 aylık torunuyla gelen emekli Nihat Kurtuluş (52), torunun kendisine uğur getirdiğini belirterek "Çekilişe kızım ve torunumla geldim, torunum bana uğur getirdi. Eğer ismim çıkmasaydı memlekete Artvin'e geri dönecektim artık gitmem burada kalırım." şeklinde duygularını dile getirdi.

İlknur Dedeoğlu ise isminin okunduğu sırada çok heyecanlandığını ifade ederek "Çok mutluyum, heyecanlıyım kalbim duracak konuşamıyorum, iptal olan kura da da bana çıkmıştı şimdi yeniden çıktı. Yıllardır kirada oturuyordum ilk defa ev sahibi olacağım bunun için çok mutluyum." diye konuştu. Sosyal konut projesi kapsamında ilçede yapılacak olan 2+1 konutların hak sahiplerinin belirlenmesi için 12 Nisan'da kura çekimi yapılmış, emekli listelerindeki sayılarda yanlışlık yapılması nedeniyle kura çekimi iptal edilmişti. (AA)