Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir’de Süt Kuzusu Projesi’ kapsamında dağıtılan sütlerin koktuğuna tartışması patlak verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partililerin proje kapsamında dağıtılan sütlerin koktuğuna dair iddiaları tartışılmaya devam ediyor. Tire Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.  

12 YILDIR TİTİZLİKLE 4 AŞAMADA SÜTLERİMİZİ KONTROL ETTİRİYORUZ 
“12 yıldır kooperatifimizle ilgili böyle bir problem yaşanmadı” diyen Eskiyörük, “Çünkü biz çocuklarımız sütü içinceye kadar 4 kez kontrolden geçiriyoruz. İlk alırken kontrol ediyoruz, ikincisi laboratuvarımızda kontrolden geçiriyoruz analizini yapıyoruz. Bu konuda en hassas firma olan Pınar’da paketlemesini yaptırıyoruz. Onlar da kontrol ettikten sonra sütü alıyorlar. Sütler paketlendikten sonra ilk bir hafta bekliyoruz. Herhangi bir mikrobiyolojik bir durum olacak mı diye. Tekrar kontrol edip ondan sonra ondan sonra dağıtıyoruz. 12 yıldır bunu titizlikle yapıyoruz.  

EĞER DİĞERLERİYLE YAŞANAN BİR PROBLEM VARSA… 
Konuşmasına devam eden Eskiyörük şunları söyledi:
"Eğer diğerlerinde yaşanan bir problem varsa onun bizimle ilgilisi yok. Tire Kooperatifi damgası gördünüz sütlerde bu sorun kesinlikle göremezsiniz. İstanbul’da da bu sistemi kurduk ve çekildi. Yani biz bu konuda çok duyarlıyız ve dikkatliyiz.” 

MERKEZE BİZ, ÇEVRE İLÇELERE KÖY KOOP DAĞITIM YAPIYOR 
Eskiyörük, "Yıl başından itibaren İzmir’in merkez ilçelerini bir kısmını belediye (İzmir Büyükşehir Belediyesi) bizden alıp, KÖY KOOP’a vermişti. Bu proje ikiye bölündü. Bu konuda sıkıntılar yaşanınca biz de ya bu İzmir’in merkezindeki ilçelere dağıtımını biz yapalım ya da bu projeden çekilelim dedik. Bir karmaşa yaşanıyordu. Çünkü bizim markamız çok değerli kamuoyunda güven yarattık. Türkiye’de süt projesi denilince akla Tire Süt geliyor. Belediye teklifimizi kabul etti. Bu ay yine merkez ilçelere biz dağıtım yapmaya başladık. Çevre ilçelere ise KÖY KOOP dağıtımını yapıyor" diye konuştu.