Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Tire Süt Kooperatifi Başkanı Osman Öztürk, Türk çiftçisinin her zaman üretmekten yana olduğunu kaydetti. Üretim için Türk Çiftçisine gerekli imkanların sağlanması ve girdi maliyetlerinin aşağı çekilmesi gerektiğini anlatan Öztürk, "Biz Türk çiftçisinin elinde imkanlar olduğu sürece hayvan yetiştirmekten, beslemekten, bitki yetiştirmekten kaçınmayacağını biliyoruz. Yeter ki onlara imkanlar ve olanaklar sunulsun. Olanak ve imkânı olan her Türk çiftçisinin bu ülkenin toprakları üzerinde her karışını ekerek, ülkeye gerekli desteği vereceğini biliyorum. Bu konuda yeter ki başta akaryakıt olmak üzere girdi maliyetleri uygun olsun. Bunlar uygun olduğu sürece, ellerinden tutulduğu sürece Türk çiftçisinin yapamayacağı iş yok. Hem hayvancılığı ayağa kaldırır hem de bitki üretimini yapar, hayvansal gıdaları üretir, insan gıdasını üretir. Türk çiftçisinin elinden tutmamız, onları desteklememiz lazım" dedi. 

"KÜÇÜK ÇİFTÇİYİ DESTEKLİYORUZ"

Tire Süt Kooperatifi olarak küçük çiftçiye destek verdiklerini ve ortakların birçok ihtiyacını karşıladıklarını belirten Öztürk, "Biz küçük çiftçiyi koruma peşindeyiz. Küçük çiftçilerin sütü değerlensin istiyoruz. Bizim gibi yapılar, kooperatifler olduğu sürece küçük çiftçilerin sütü her zaman değerlenir. Biz ilk önce küçüklerin kurtarılmasından yanayız, köylerden göçün önlenmesinden yanayız. Biz bunun yanında bize süt veren ortaklarımızın birçok ihtiyacını karşılıyoruz. Yem, tohum, gübre, akaryakıt ihtiyaçları, gıda ihtiyaçları, silaj ihtiyacı gibi birçok ihtiyacını karşılıyoruz. İğneden ipliğe her şeyini karşılamaya çalışıyoruz. Bunları da bir sonraki ayda döktükleri sütte mahsuplaşıyoruz. Vatandaş cebinde para olmasa da o ay geçinebilecek oranda alışverişini yapabiliyor. Bizim en büyük özelliğimiz bu, ortaklarımızın bütün ihtiyaçlarını  karşılamaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

"SÜTÇÜMÜZE DESTEK OLUYORUZ"

Öztürk açıklamasını şöyle sürdürdü: 

“Bu zamanlarda biraz fiyatların piyasada aşırı dereceli olması sütün de geride kalması nedeniyle borçlanan çiftçilerimiz var. Onlara da avans ya da bir sonraki ayın sütü ile idare ederek destek oluyoruz. Sütçümüze her türlü kolaylığı sağlıyor, bir sonraki ayın sütü ile mahsuplaşıyoruz”