Gölet Şenlik Alanı'ndaki festivale Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, İYİ Partili Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, CHP'li Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Kadir Çetin, CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile çevre il ve ilçelerden çok sayıda ziyaretçi katıldı. Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, 1 aydır ilçede bulunduğu belirtip, "Göreve başladığımdan bu yana Tire'yle ilgili güzel bilgiler edindik. Öncelikle tarımsal üretim anlamında en önemli ürünlerden birinin incir olduğunu öğrendik. 42 yaşındayım ve hayatım boyunca en lezzetli inciri Tire'de yedim. İncirimizin tanıtımı için bu festival organize edildi. Vatandaş, üretici ve tüketici ile birlikte güzel bir festival yaşıyoruz" dedi.


Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran da Tire'nin en kaliteli ve lezzetli incirin yetiştiği bölge olduğunu belirtip, "Ancak, son yıllarda üreticilerin mağdur ediliyor. Amacımız gerek böylesi festivallerle gerekse kooperatifleşme ile bu haksızlığa engel olmak ve üreticimizin, mağduriyetini olabildiğince gidermektir. Kısa zaman içerisinde hayata geçireceğimiz daha pek çok etkinlik ve proje ile üreticimizi doğrudan tüketiciyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Tüm gücümüzle üreticimizin destekçisi olmaya devam edeceğiz. Çiftçimizle omuz omuza, Tire'de yetişen İzmir'in en değerli incirinin markalaşması ve üreticimin hak ettiği üzere çok daha fazla kazanması için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.


Festival kapsamında 'İncir Güzeli' yarışması düzenlendi. 8 yarışmacının finale kaldığı yarışmada Arzu Adıgüzel Erdoğan, 'Tire İncir Güzeli' seçildi. İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği'nden Mehmet Ali Ersen, Erdoğan Atabay, İzzet Baki Özkan, Serkan Arslan'ın jüriyi oluşturduğu 'İncirli Tatlar Yarışması'nda ise Nihal Çönoğlu, 'İncirli baklava' ile birinci oldu. Program İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu'nun gösterisi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası'nın konseriyle sona erdi.