Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Tınaztepe Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Tınaztepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet Bektur’un, üniversitesi kampüs projesini Buca’dan başka bir ilçeye kaydırabileceklerini açıklaması gündeme bomba gibi düştü. 

İLÇE BELEDİYELERİ TALİP
Bektur’un bu açıklaması üzerine Gündeme Bakış’a açıklamalarda bulunan Bayraklı, Güzelbahçe, Menderes ve Çeşme Belediyeleri Başkanları, Tınaztepe Üniversitesi ilçelerinde kurulması için çağrıda bulundu.

HAZİNE ARAZİLERİ VAR. NE YAPILMASI GEREKİYORSA HAZIRIZ
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, üniversiteyi Bayraklı’ya kazandırmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Çay Mahhellesi ve Cengizhan’ın üst bölgesinde üniversiteyi kuracak alanlar var. Üniversite kampüsü buraya inşa edilebilir. Bayraklı kentin merkezi. Belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya hazırız” dedi.

ÇEŞME’YE BEKLİYORUZ
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise, “Çeşme üniversite kampüsü için gayet uygun bir alan. İlçemize otobandan ulaşım oldukça basit. Kapımız üniversiteye sonuna kadar hazır. Bir büyük yurt da yapılır. Çeşme, öğrenciler için sosyal yaşam alanı. Çeşme’de kış aylarında ev bulmak da kola. Belediye olarak her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

GÜZELBAHÇE ÜNİVERSİTE KENTİ
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de, Güzelbahçe’nin üniversite kenti olmasını istediklerini belirterek, “Bizim bu konuda önemli hazırlıklarımız var. Tınaztepe Üniversitesine ev sahipliği yapabiliriz. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.   

EN UYGUNU MENDERES
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise, “İlçemizde üniversite için farklı görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Menderes’in üniversite kazanması tüm Mendereslilerin hayali. Tınaztepe Üniversitesi’nin ilçemize gelmesi için belediye olarak her türlü yardıma ve kolaylığa hazırız. Bulunduğumuz konum itibariyle havalimanına yakınlığımız, sahil bölgemizin olması, tarım ve sanayinin de yer aldığı bir ilçe olması nedeniyle Menderesimiz üniversiteyi hak ediyor” dedi.