Temizliğin Türk toplumunun önem verdiği değerlerden biri olduğunu hatırlatan İESOB Başkanı Mutlu, ‘Ancak günlük yaşamın hızı, nüfusun yoğun artışından doğan kargaşalar zaman zaman bize bu değerlerimizi unutturuyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in bu yönde farkındalık yaratma ve bilinç oluşturma çalışmalarını takdir ediyor ve çok önemsiyoruz. İzmir dünyanın en güzel kentlerinden biri. Esnafımızın  kentlilik kültürünün bir gereği olarak kampanyaya gönülden destek vereceklerine inanıyorum. Bu noktada esnaf sanatkarlarımız da öncü olacaklardır. İzmir Birliği çatısı altında bulunan 129 odası ile birlikte bu kampanyanın gönüllü neferlerini oluşturacaklardır’ diye konuştu.

Temizlik kampanyasına toplumun destek vermesini isteyen Mutlu, ‘Herkes evinin, işyerinin önünü temiz tutulmalı. Esnaf sanatkarlarımız sabah besmele ile kepengini kaldırdığı zaman ilk iş dükkanını ve önünü temizler. Sular, süpürür. Üyelerimizden bu güzel adetlerini sürdürmelerini, yapmayan komşularını ikaz etmelerini, onların temizliğine de yardımcı olmalarını, bulundukları caddenin, sokağın genel temizliğine dikkat etmelerini istiyoruz.

İZMİR’İN DEĞERİ ARTACAK
Temiz bir İzmir, temiz bir toplum hepimizin ortak dileği olmalıdır. Sokaklarımız pak, işyerlerimiz hijyenik olmalıdır. Taksi-minibüs durağı, pazaryeri, işyerleri kısaca esnafın bulunduğu her yer temiz olacaktır. Ayrıca üretimimizde ve halka verdiğimiz hizmetlerimizde hijyen kurallarına harfiyen uymak, önce kendimize sonra tüketicilere olan saygımızın gereği olacaktır.

Bu yönde yapılacak kampanyaların, çalışmaların en önünde esnaf sanatkarlar yer alacaklardır. Ancak toplumu oluşturan her birey bu bilince sahip olmalı, sadece izmarit toplayarak, mıntıka temizliği yapmakla kalmamalı, bu bilincin yayılmasına katkı koymalıdır. Bu vesile ile böylesine güzel bir kültür değişine öncülük eden ve Türkiye’nin en güzel şehirlerinden olan İzmir’i daha da değerlendirecek çalışmalara imza atan Büyükşehir Başkanımız Tunç Soyer’i  ve onun şahsında emeği geçenleri kutluyorum.’