Yarın başlayacak ramazan ayı öncesi Diyarbakır'daki tatlıcılar da yoğun mesailerine başladı. İftarın vazgeçilmezleri arasında olan tatlı siparişlerini şimdiden alan tatlıcılar, üretimlerinde koronavirüs tedbirlerini de almış durumda.

Tatlıcıların Ramazan mesaisi başladı

Bünyesinde 3 fabrika ile 18 pastane bulunan Hacı Baba Pastaneleri’nin sahibi Yılmaz Elaldı, bölge halkının ramazan ayında tatlı tüketmeyi gelenek haline getirdiği ifade ederek, bayrama kadar yoğun çalışacaklarını söyledi. Koronavirüs salgına karşı tüm tedbirleri aldıklarını ve bu kapsamda üretim malzemelerinin ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte edildiğini anlatan Elaldı, "Koronavirüs ile ilgili önlemlerimizi aldıktan sonra ramazan ayı için hazırlıklarımıza başladık. İftar sofrası için özel soğuk baklavamızı da yapacağız. Evlere servis imkanımız var" dedi.

'Bu süreçte hiçbir çalışanımızı işten çıkarmadık'

Tatlıcıların Ramazan mesaisi başladı

İşletme olarak hijyene her zaman önem verdiklerini aktaran Elaldı, koronavirüs nedeniyle tedbirleri artırdıklarını söyledi. Personelin iş yerine girmeden önce hijyen cihazında ellerini yıkayıp dezenfekte ettiğini ifade eden Elaldı, şunları söyledi:

Tatlıcıların Ramazan mesaisi başladı

"Üretim malzemelerimizi ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte ediyoruz. Koronavirüs salgını ortaya çıktıktan sonra bu uygulamaya başladık. Tedbirimizi 3 ay önceden aldık. Haftada 2 kez iş yerimiz ilaçlanıyor. Bu süreçte hiçbir çalışanımızı işten çıkarmadık. Sadece pastanelerimizde çalışan garsonlarımızı izine ayırdık."

Tatlıcıların Ramazan mesaisi başladı

Fabrikada görevli Gıda Mühendisi Ezgi Kızmaz, firmalarının bütün metal gereçlerin ultraviyole ışınlarıyla dezenfekte edildiğini belirterek, "Ultraviyole ışınlarıyla gözle görülmeyen mikrop ve bakterilerin öldürülmesi sağlanıyor.

Tatlıcıların Ramazan mesaisi başladı

Koronavirüs günlerinde hijyen çok önemlidir. Biz buna en önemli ölçüde dikkat ediyoruz" diye konuştu.