GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 16-25 Aralık tarihleri arasında düzenlediği Uluslararası İzmir Mizah Festivali'ne daha önce Türk ve İslam karşıtı karikatürleri ile gündeme gelen Jean Plantu ile Michel Kichka’nın davet edilmesi tartışma yaratmıştı. AK Parti ve MHP cephesinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, “Daveti geri çek, programı iptal et” çağrıları gelmişti.

KOMİTE KARAR VERDİ
GÜNDEME BAKIŞ’ın edindiği bilgiye göre, festivali düzenleyen komite her iki isme daveti geri çekti. Böylece yarınki toplantı iptal edilmiş oldu.

SOYER AÇIKLAMA YAPMIŞTI!
Soyer, konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı

 “Bu festivalin davetlilerini biz değil bir heyet belirliyor. Sosyal medyaya yansıdıktan sonra biraz araştırdım. Kürşat Tüzmen Bakanlığı sırasında bahsedilen zatı davet etmiş, muhtemelen evinde de karikatürü asılıdır, Bülent Arınç bahsedilen zatı davet etmiş. Bilmiyorsunuz söylüyorum. Biz davet ettiğimiz konuğun hangi değerimize nasıl saldıracağını, saldırıp saldırmayacağını bilemeyiz ki. Bu kişi Le Monde Gazetesi'nin baş karikatüristi.  Kendisinin ifadelerini ben okudum. Neyle suçlandığını ama ne ifade etmek istediğini ve ne düşündüğünü kendisi anlatmış. Eğer böyle bir haksızlık ve hadsizlik olursa orada olan herkes gereğini yapar cevabını verir zaten. Milletin kasasından bir şey ödenmiyor, misafirler ücret ödenmeden geliyor. İçiniz rahat olsun"