İzmir'in Urla ilçesindeki Zeytinli Köşk'ün sahibi iş insanı Turgut Kahraman (63), evinin bahçesine 6 metre uzunluğunda alüminyumdan oluşan renkli Atatürk heykeli inşa etti. Ancak birçok rengin yer aldığı heykel, tartışmaları da beraberinde getirdi. Konuyla ilgili tepkilerin gelmesi sonrası heykeli yapan sanatçı Turgut Kahraman, heykeli kaldırma kararı aldı. Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz da sosyal medya hesabından rahatsızlığın Sayın Kahraman'a bilrdirildiği ve gerekenin yapılacağını belirtti.

BURAK OĞUZ SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURMUŞTU
Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, işletme sahibiyle bir görüşme yaptığını ve heykelin kaldırılacağını açıkladı. 

Başkan Oğuz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Basın yayın organlarında ve İnternet sitelerinde yer alan eleştirilere konu Atatürk Heykeli ile ilgili işletme sahibi ile görüşme sağlanmış ve gün içerisinde kaldırılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna duyurulur" ifadelerini yer verdi.

KAHRAMAN, ATATÜRK HEYKELİNİ BAHÇESİNDEN KALDIRDI

İzmir’in Urla ilçesinde iş insanı Turgut Kahraman tarafından yapılan ve renkleri nedeniyle tartışma konusu olan Atatürk heykeli, bulunduğu bahçeden sahibi tarafından kaldırıldı. 6 metre uzunluğunda alüminyumdan oluşan renkli Atatürk heykelinin yapımının henüz bitmediğini belirten Kahraman, heykeli tamamlamak için böyle bir karar aldığını açıkladı. Özellikle sosyal medya kullanıcıları tarafından renklerinden dolayı eleştirilen heykelin, geçici bir süreyle kaldırıldığı öğrenildi.