İzmir'de  9 Eylül kutlamaları kapsamında kentte ses getiren bir konser veren Tarkan'ın alacağı ücreti bağış yapacağı kurumlar belli oldu. Halk TV'deki Yeni Bir Sabah programının hazırlayıcısı ve sunucusu Gazeteci İsmail Küçükkaya Tarkan'ın İzmir konseri ücretini 3 farklı kuruma bağışlayacağını duyurdu. 
Küçükkaya programda yaptığı açıklamada, "Tarkan bayağı iyi bir para almış, Türkiye’nin yıldızı sonuç olarak. Ne kadar para aldığı da belli üç aşağı beş yukarı. Tarkan yaptığı yardımları açıklamayı sevmeyen çok yüce gönüllü bir insan. Bir elin verdiğini diğer el görmesin diyenlerdendir. Konser için anlaştığı parayı Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve yetim çocuklarımıza bakan Darüşşafaka’ya bağışlayacak" dedi. 
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuyla ilgili katıldığı yayında yaptığı açıklamada "Tarkan'ın cebine bir kuruş girmeyecek. Çünkü öyle bir yüce gönüllü ki, hem doğayı, hem toplumu, hem mazlumları savunan muazzam bir dost... Eşşiz bir dost ve çok kıymetli bir star. Işık saçıyor ve saçtığı ışık herkesi aydınlatıyor. Kaşe ücreti olarak alması gereken rakamı hayır işlerine ayıracak. Başlıklar arasında çalışıyoruz" diye konuştu.