Bolu Belediye Başkanı Özcan, Haber Global’de yayınlanan Siyaset Özel programında konuştu. Özcan, göçmen meselesinden, muhalefete dair merak edilenleri yanıtladı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 'Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemem' diyen Özcan, 'İmamoğlu ve Yavaş'ın kazanma ihtimali yüzde 100' ifadelerini kullandı.

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamalar da yapan Özcan, Kılıçdaroğlu hakkında, “Genel başkanlar parlamenter sistemin doğal başbakan adayıdır. Ben Sayın Genel Başkan’ın aday olmasını istemem ama aday olursa oy veririm” dedi.

Özcan’ın açıklamaları şöyle:

MUHALEFETİN CUMHURBAŞKANI ADAYI
“Benim hatta siyaseten en büyük pişmanlığım 2014 seçimlerinde ben milletvekiliydim. Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermedim. Abdullah Gül'ün ismi konuşuluyor. Abdullah Gül Millet İttifakı'nın adayı nasıl olabilir? Erdoğan'ın çakması Gül. Aslı varken çakmasına niye versinler?

Sayın Genel Başkan ile ilgili yorum yapmayayım ama Sayın Mansur Bey, Sayın İmamoğlu. İkisinin de kazanma şansı yüzde 100. Elimizde böyle değerler varken niye yüzde 51 kazanma şansı olanı çıkarırsınız? Ben sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını düşünmüyorum. Çünkü defalarca genel başkanlar aday olmamalı dedi. Sayın Genel Başkan’ın o sözünü yiyip aday olacağını düşünmüyorum. 6 parti odak aday gösterecek mi belli değil, henüz netleşmedi. Hepsi de parlamenter sisteme dönüşten söz ediyor. Genel başkanlar parlamenter sistemin doğal başbakan adayıdır. Ben Sayın Genel Başkan’ın aday olmasını istemem ama aday olursa oy veririm.”