Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı 1 hafta 10 gün içerisinde kentteki vaka sayısı ve önümüzdeki süreçle ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Kentteki vaka sayılarının vatandaşla paylaşılması halinde daha sağlıklı bir sürecin işleyeceğini kaydeden Çamlı, “Vakalarda bir artış var. Bizim aldığımız sınırlı duyumlar neticesinde hastanelere başvuru ve yatış bir artış olduğu şeklinde. Bu veriler bizimle paylaşılmadığı için bizim sınırlı duyumlarla aldığımız bilgi. Halbuki veriler verilse İzmir’deki vaka sayılarında daha doğru verilere ulaşmak mümkün olurdu. Bu da vatandaşlarımıza ulaşır.  Daha dikkatli, kurallara uyulmasını ve pandeminin hala devam ettiğini düşüncesini daha güçlü bir şekilde kamuoyunda algılanmasına yardımcı olacaktı” diye konuştu.

1 HAFTA 10 GÜN İÇERİSİNDE İKİNCİ BİR PİK ORTAYA ÇIKABİLİR
İzmir’de vaka sayısında artış olduğunu bunun da ikinci bir piki ortaya çıkarabileceğini kaydeden Çamlı, “Kurban Bayramı’ndan bir hafta önce başlayan gerçekten tüm Türkiye’de bir vaka artışı var. Bazı illerde boş yatak olmadığına dair açıklamalarda var.  Buna karşın yaşadığımız Kurban Bayramı süreci var. Gerçekten medyada yer alan görüntüler kaygı vericiydi. Plajlarda, kafelerde, eğlence merkezlerinde maske ve fiziksel kurallara pek uyulmadığı yoğun kalabalıklar gördük. Bunun bir geri dönüşü olacaktır. Bu bize ciddi bir vaka artışıyla geri dönebilir. Dolayısıyla mevcut yükselmiş olan vakaların üstüne bu yeni olgular eklenir, 1 hafta 10 gün içerisinde ikinci bir pik ortaya çıkabilir. Böyle bir öngörü var” dedi.